0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

U INAT SVIMA: Orlići pokazali snagu kada je najbitnije i napunili mrežu Iraca!

Objavljeno: 09.09.14 u 18:46

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u gostima ekipu Severne Irske rezultatom 1:4 (0:2), ali još nije obezbedila plasman. Da su naši momci pobedili sa pet golova razlike za plasman u baraž bilo bi im potrebno da Austrija ne pobedi Španiju, ovako zavise i od rezultata meča Švedska – Turska.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U drugom meču poslednjeg kola kvalifikacija u grupi 9 Italija je kao domaćin preslišala Kipar rezultatom 7:1 čime je zauzela prvu poziciju sa 18 osvojenih bodova. Srbija je druga sa 16 bodova i gol razlikom 18:10 (+8). 

U ovom trenutku, ispred Srbije su Ukrajina, Holandija i Island, a biće i Austrija ukoliko pobedi Španiju u gostima.

Naši su već u prvom poluvremenu stekli lepu prednost, pošto je najpre najbolji pojedinac meča Pešić u 34. minutu načeo mrežu Džonsa na centaršut Petkovića. Dva minuta kasnije, Srnić je postigao svog prvi pogodak za 0:2 i odlazak na odmor. 

Srbija je nastavila ofanzivno i u drugom poluvremenu, pošto je našim momcima u tim trenucima bilo potrebno da postignu još tri gola kako ne bi zavisili od utakmice Španija – Austrija. I za dva minuta bili su na korak od toga. 

U 56. minutu bilo je 3:0. Aleksandar Pešić pogodio je stativu, ali je u nastavku akcije lopta došla do Srnića koji je postigao svoj drugi gol. 

Već u 58. minutu Pešić je napravio da stavlja na muke odbranu domaćih, asistirao je za Filipa Kostića koji pogađa za 0:4. 

Iako se činilo da će naši mladi fudbaleri postići još taj jedan pogodak za direktan plasman u baraž, domaći su smanjili u 68. minutu golom Brobela. 

Do kraja utakmice Srbija je imala još nekoliko šansi, ali se istakao golman Džons koji je zaustavio udarce Kostića i Pešića. 

Severna Irska: Džons – Konlan, Harni, Damigan – Vinčester, Sendles-Vajt, Doerti, Brabel, MekNer – Dafi, Grej
Srbija: Dmitrović – Petković, Veljković, Pantić, Petrović – Radoja, Čavrić, Mijailović – Srnić, Pešić, Kostić

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter