0
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2016: Kiprani pokorili Zenicu, Česi u završnici savladali Holanđane (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.14 u 22:50

Najveće iznenađenje u večerašnjim utakmicama 1. kola kvalifikacija za Euro2016 napravila je selekcija Kipra koja je trijumfovala na teškom gostovanju na Bilinom Polju, a najuzbudljivije je bilo u Pragu gde je Češka u samoj završnici na bizaran način došla do trijumfa protiv Holandije.

EURO 2016 logo

Da krenemo redom odnosno od grupe A u kojoj su odigrana dva derbi meča. Island je lakše nego što se očekivalo savladao selekciju Turske sa ubedljivih 3:0, ali tek nakon što su gosti ostalo brojčano slabiji posle isključenja Toprka u 59. minutu.

Činilo se da će utakmica između Češke i Holandije biti završena bez pobednika pošto je do sudijske nadoknade vremena bilo 1:1, ali pored strelca Pilarža za pobedu domaćina najzaslužniji je defanzivac Janmat koji je umalo savladao svog golmana, lopta je pogodila stativu, ali tu se našao Čeh koji je samo prosledio u mrežu.

U grupi B dve pobede gostiju. Senzaciju je napravio Kipar koji je savladao Bosnu i Hercegovinu i to u Zenici gde su i mnogo jače selekcije polagale oružje. Identičan razvoj situacije bio je i u Andori gde je domaćin poveo, ali je na kraju poražen i to zaslugom najboljeg fudbalera Velsa Gereta Bejla koji je postigao oba pogotka za svoju reprezentaciju.

Favoriti su opravdali svoj epitet u grupi H, Hrvatska je savladala Maltu na Maksimiru, dok ej Italija bila bolja od Norveške u Oslu. Vatreni su slomili otpor borbenih Maltežana tek u drugom poluvremenu i to tek kada su gosti ostali sa igračem manje posle isključenja Borga u 31. minutu. Italija je na teškom gostovanju u Norveškoj vrlo brzo slomila otpor domaćina pa je tako Antonio Konte zabeležio trijumf već na debiju u zvaničnim mečevima na klupi Azura.

Grupa A
Kazahstan – Letonija 0:0

Island – Turska 3:0 (1:0)
(Bodvarson 18, Sigurdson 76, Sigtorson 77)

Češka – Holandija 2:1 (1:0)
(Dokal 22, Pilarž 90+2 – De Fraj 55)

Grupa B
Bosna i Hercegovina – Kipar 1:2 (1:1)
(Ibišević 6 – Kristofi 45, 73)

Andora – Vels 1:2 (1:1)
(Lima 6pen – Bejl 22, 81)

Grupa H
Azerbejdžan – Bugarska 1:2 (0:1)
(Nazarov 54 – Mičanski 14, Hristov 87)

Norveška – Italija 0:2 (0:1)
(Zaza 16, Bonući 62)

Hrvatska – Malta 2:0 (0:0)
(Modrić 46, Kramarić 81)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter