0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Milošević besan: Javnost mora da zna – mlada reprezentacija je samo servis za seniore!

Objavljeno: 08.09.14 u 21:11

Dirketor mlađih selekcija FSS Savo Milošević besan je zbog činjenice da će naša mlada selekcija u odlučujućem meču za plasman na EP naredne godine biti bez pomoći svojih vršnjaka iz A tima.  

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Što zbog povreda i suspenzija, što zbog zabrane od strane selektora Dika Advokata i FS Srbije da se mladi reprezentativci iz A tima priključe svojim vršnjacima – selektor Radovan Ćurčić će u utorak u Severnoj Irskoj na raspolaganju imati samo 14 igrača.

– Mlađe selekcije u ovom trenutku nisu prioritet, i to bi naša javnost trebalo da zna. Ne postoji interes da mlada reprezentacija izbori plasman u baraž. Zamislite da se to dogodi jednoj Španiji ili Francuskoj, bio bi to jeziv udarac i za takve fudbalske sile. I šta sada da pričamo? Ostaje nam da se skrpimo sa ovih 12-13 igrača koliko ih imamo ovde u Irskoj. Sada je sve na stručnom štabu, oni poseduju neverovatnu energiju,  ali kada postoje ograničenja i stvari na koje vi ne možete da utičete, onda imate problem – rekao je Milošević, a prenose Novosti.

Miloš Jojić, Filip Đuričić i Aleksandar Mitrović nisu imali veliku minutažu na meču protiv Francuske i definitivno su mogli da se pridruže ekipi u Irskoj, tvrdi Milošević.

–  Razgovarao sam sa predsednikom, generalnim sekretarom, selektorom Advokatom… Neću da se ponavljam, neću da tražim ni opravdanje. Selektor Ćurčić je ostao bez 14 igrača i mislim da sve ovo što se dešava sa ovom selekcijom nije humano. Nemoj samo da neko bude pametan i kaže kako smo imali sjajnu generaciju koja neće igrati na Evropskom prvenstvu. A tu sjajnu generaciju smo imali na okupu samo u jednom meču, protiv Italije u Gornjem Milanovcu i nikad više. Uvek se igralo bez najmanje četiri-pet igrača, a sada kada je najvažnije nema Mitrovića, Nastasića, Markovića, Jojića, Đuričića, Spajića, Vitasa, Brašanca, Čaušića, Kovačevića, Ćosića… Ali to je naša realnost. Mi smo samo servis A tima koji ima prioritet i naravno da smo zadovoljni kada vidimo koliko mlada reprezentacija daje A reprezentativaca. Samo onda treba reći da mladoj selekciji nije prioritet rezultat, jer se do njega ne dolazi praktično bez celog jednog tima – zaključio je Milošević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter