1
Fudbal

KVALIFIKACIJE ZA EP (U21): Orlići izgubili posle dva gola prednosti (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.14 u 22:55

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je potpuno zasluženo od selekcije Italije 3:2 (2:2) u meču 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigranoj pred tek nekoliko stotina gledalaca u Peskari.

italija-srbija

Odlično je naša selekcija otvorila meč i već u 13. minutu imala je dva gola prednosti posle pogodaka Aleksandra Pešića postignuta u razmaku od samo pet minuta. Napadač Tuluza najpre je iskoristio smušenost i odbitak u kaznenom prostoru mladih Azura, a nešto kasnije se najbolje snašao posle kornerai bilo je to velikih 0:2.

I umesto da grogiirani protivnik bude dokrajčen naši reprezentativci su dozvolili Italijanima da najpre smanje preko Belotija već u 23. minutu, da bi isti igrač u trećem minutu nadoknade izgubljenog vremena pogotkom iz penala koji je skrivio Uroš Ćosić poravnao na 2:2.

A tolika nadoknada igrana je jer se sredinom prvog dela igre ozbiljnije povredio Darko Brašanac (povreda rebara) koji je sa terena iznet na nosilima, a potom je odvezen u lokalnu bolnicu kako bi bilo ustanovljeno o koliko ozbiljnom problemu se radi.

Mladi Sergej Milinoković-Savić nije uspoe uspešno da odmeni Brašanca, naša ekipa je pogubila konce na sredini terena što su Italijani umeli da iskoriste pa su se ređale šanse pred našim golom u drugom poluvremenu.

Nažalost, u današnjoj utakmici nije se ostvarilo nepisano fudbalsko pravilo da propuštene šanse jedne druga ekipa obično kazni pošto su Azuri promašivali gotovo nemoguće pred našim golom, a u nekoliko navrata je odlično reagovao i golman Dmitrović.

Međutim, upravo naš čuvar mreže je delimični krivac za treći gol Italijana koji je pao u 75. minutu pošto je morao bolje da reaguje na udarac Berardija sa preko 20 metara, ali krivicu sa njim deli i Petrović koji je morao da izađe u blok.

U preostalih 15 minuta Orlići nisu imali snage da izbore makar remi pa im tako preostaje da u Severnoj IRskoj jurišaju na pobedu i nadaju se povoljnom ishodu u ostalim grupama kako bi bili jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije koje uz 10 prvoplasiranih idu u baraž.

ITALIJA (4-2-4): Bardi; Zapakosta, Bjanketi, Antei, Biragi; Berardi, Krisetig, Sturaro, Batokio (Sabeli); Longo (Bernardeski), Beloti (Benazi)

SRBIJA (4-3-3): Dmitrović; Pantić, Ćosić, Veljković, Petrović; Čaušić, Kovačević (Čavrić), Brašanac (Milinković-Savić); Đurđević (Živković), Pešić, Kostić

Tabela: Belgija 16(8), Italija 15(7), Srbija 13(7), Kipar 6(7), Severna Irska 3(7)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. trener nas je kukvica trebalo je dotuci protivnika koji je bio u nokdaunu a ne braniti rezultat i dozvoliti mu da se oporavi od sokai

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter