0
Košarka

Đorđević: Jedva čekam meč sa Francuskom!

Objavljeno: 30.08.14 u 18:57

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan pobedom nad Egiptom na početku Mundobasketa.

FOTO: STAR SPORT
FOTO: STAR SPORT

On je da njegova ekipa može još da napreduje tokom takmičenja.

– Prihvatili smo izazov kao da igramo protiv bilo kojeg drugog tima. Sviđa mi se taj stav igrača. Zadovoljan sam igrom, obavili smo svoj posao.

-Talentovaniji smo, sada se spremamo za narednu utakmicu. Pokušaćemo nešto da popravimo da bismo napredovali iz dana u dan. Ovo je dobro za početak, ali možemo da napredujemo – rekao je Đorđević novinarima posle utakmice u Granadi.

Srbija je bez problema savladala Egipat sa 85:64 u prvom kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji.

– Na pravi način smo ušli u utakmicu. Imali smo zadatke koje smo ispunili. Atletski smo snažniji. Zadovoljan sam minutažom igrača. U odnosu na protivnika koga smo imali to je dobro. Interesuje nas sledeća utakmica i da imamo dovoljno energije – kazao je Đorđević.

Srbija će u narednom kolu igrati sutra protiv evropskog šampiona Francuske, a Đorđević je istakao da jedva čeka taj susret.

– Francuska je sjajna, jedva čekam utakmicu sa njima. Biće teško. Imali su nekoliko dobrih utakmica pred početak prvenstva, imaju sada lidera u Batumu, uz  Dijaoa. Jedva čekamo taj izazov –  naveo je selektor Srbije.

On je dodao da elementi nigre moraju da se poprave pred narednu utakmicu, za koju je ocenio da će biti „jaka i teška“.

Đorđević je naveo da ima strpljenja kada su u pitanju povrede Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice i Nenada Krstića.

– Imamo tim od 12 igrača i svako od njih može da igra košarku na Svetskom prvenstvu. Svako ima svoje probleme. Imamo ih i mi. Ja bih voleo da se oni konačno završe. Ne mogu da pričam o igračima koji nisu tu, ja se ne žalim ni na naše koji nisu tu. Mi igramo kao ekipa i to je naš zaštitni znak – dodao je on.

Prema Đorđevićevim rečima, Srbija se kroz utakmicu sa Egiptom spremala za Francusku, pošto neće imati nijedan trening izmedju dva meča.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter