0
Fudbal

Advokat: Pričao sam sa Subotićem, gledao Kuzmanovića

Objavljeno: 29.08.14 u 13:36

Novi selektor Srbije, Holanđanin  Dik Advokat prvi put je sastavljao spisak „Orlova“, pred prijateljski meč sa Francuskom. 

_SS_3428
Foto: STARSPORT

Ono što se prvo primeti je da iz domaće lige nema nijednog fudbalera. Smatra li da oni nisu dovoljno kvalitetni?

– Iskreno, slična je situacija i u Holandiji. Uglavnom i ligi igraju mlađi igrači koji tek treba da se dokažu. Činjenica je da oni koji su kvalitetniji igraju u inostranstvu – kaže Advokat.

Da li je nekda bio u Beogradu? Koliko je trajalo sastavljanje spiska?

– Dolazio sam tri puta. Tek sam počeo da radim i više sam se oslanjao na tim iz prošlosti. Na spisku još ima mesta za nove igrače i neke promene. Sve zavisi od toga koliko se ko nametne. Moj prethodnik je zvao sve igrače koji i treba da budu u reprezentaciji, a do sada sam pregledao sve utakmice mlade i A selekcije u poslednje dve godine.

Kako Vam izgleda tim Francuske?

– Video sam da dolaze u najjačem sastavu, sa kojim su igrali na Mundijalu u Brazilu. Međutim, takav sam trener da mi je bitna samo moja ekipa i da ona da maksimum od onoga čime raspolaže. Jako je bitno da se u lepom svetlu prikažemo pred našim navijačima i da steknemo wihovo poverenje pred početak kvalifikacija.

_SS_3621
Foto: STARSPORT

Javnost interesuje zašto na spisku nema Nevena Subotića i da li je razgovarao sa Nemanjom Vidićem?

– Pričao sa sa Subotićem. Bio je povređen, nije igrao, nije 100 odsto spreman i rekao mi je da želi da iskoristi septembar da se što bolje pripremi. Želi najpre da se nametne dobrim igrama u klubu, a ako bude u formi, da mogu da računam na njega. Što se Vidića tiče, pre tri godine je rekao da se povlači iz reprezentacije. Načuo sam da bi trebalo da razgovaram sa njim i da pokuam da ga ubedim da se vrati, ali nisam još pričao sa njim.

Ponovo je u reprezentaciju uvršten Zdravko Kuzmanović.

– Video sam da nije pozivan neko vreme, ali to je igrač koji je odigrao dosta mečeva za nacionalni tim. Letos sam gledao kako je igrao za Inter na američkoj turneji i moje mišljenje je da mu pozicija levog krila ne odgovara. Ovo je prilika da pokaže kvalitet, ako ga stvarno ima.

U prošlosti se nismo proslavili protiv autsajdera. Kako mislitet da to promenite?

– Svaka utakmica je teška, bez obzira na rivala. U svaki meč ćemo da ulazimo maksimalno ozbiljno, jer svaki nosi isti broj bodova. Zahtevaću ozbiljan pristup prema svima.

Obavio je Advokat razgovor sa selektorom mlade reprezentacije, Ćurčićem.

– Dogovorili smo se da ne zovem sada Predraga Rajkovića, jer je njemu potrebniji i iz to razloga su na spisku dvojica golmana.

Novitet je da će reprezentativci biti smešteni u „Hajatu“, a ne u Staroj Pazovi.

FSS je odlučio da nemačke sudije sude predstojeći prijateljski meč sa Francuzima, koji se igra u utorak, od 20.45. Glavni sudija će biti Volfgang Štak, poznati internacionalni sudija.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter