0
Domaći fudbal

UO Zvezde odgovorio štrajkačima!

Objavljeno: 27.08.14 u 17:43

Upravni odbor Crvene zvezde odgovorio je zaposlenima koji štrajkuju, ali im nije dao odgovor na ono što toliko žele da čuju: Kada će plate?! U otvorenom pismu koje je potpisao v.d. predsednika UO Svetozara Mijailovića navodi se da je klub duguje „skoro 50 miliona evra“ i da „nije ekonomski logično da se u gubitašu zarada redovno isplaćuje“.

FK-Crvena-zvezda-logo

„Upravni odbor čini sve što je moguće u ovim teškim vremenima da obezbedi sredstva za normalno funkcionisanje kluba, pa i za isplatu zarada zaposlenima. Podsećamo da je u poslednja dva meseca učinjeno mnogo na stabilizaciji kluba, pre svega na formiranju tima, dobijanju licence za takmičenje, ukidanju zabrane registracije igrača, unutrašnjoj organizaciji kluba, obezbeđivanju novih sponzorskih ugovora itd“, glasi poruka koja sasvim sigurno, ma koliko voleli Zvezdu, neće olakšati život zaposlenima, niti će im platiti račune i kiriju.

Ističe se da klub ima razumevanje za teškoće radnika, kao i da crveno-beli zahvaljuju „većem delu zaposlenih koji se suočavaju sa istim problemima kao i manja grupa zaposlenih, ali je njihova profesionalna svest i ljubav prema Crvenoj zvezdi prevagnula u odnosu na lične probleme“.

Od ljubavi se ne živi. U Ljutice Bogdana para nema, a na njih čekaju i mnogi drugi poverioci, koji kako priznaje i sam klub „nisu mogli da isplate zarade svojim zaposlenima zbog neispunjenih obaveza koje Crvena zvezda ima prema njima“.

Opet, pitanje je da li su oni najmanje plaćeni u klubu krivci za takvu situaciju? Bilo kako, rezovi su neophodni.
„U završnoj fazi je nova sistematizacija poslova u klubu koja predviđa da se broj zaposlenih prepolovi, jer je ovoliki broj nepotreban i nefunkcionalan i protiv je interesa Crvene zvezde“, ističe se u saopštenju u kojem se radnici pozivaju da „zasuku rukave“ i pomognu upravi, a da će ona učiniti sve da zarade isplati u što kraćem roku.

„Samo tražimo razumevanje i strpljenje“ – navodi se u saopštenju. E, baš to je ono što štrajkači više uopštenemaju…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter