2
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

U Zvezdi otkazi za 20 ljudi… Ko ne može da radi bez para, može da ide?!

Objavljeno: 27.08.14 u 17:00

Štrajk se nastavlja. Radnici radne zajednice fudbalskog kluba Crvena zvezda, njih 50, saopštili su danas da neće odustati od zahteva da im uprava isplati najmanje četiri zaostale plate i ponovili da sumnjaju u spremnost vršioca dužnosti generalnog sekretara Zvezdana Terzića da im zaista i pomogne.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Naime, Terzić im je 6. avgusta obećao da će im u roku od 15 dana isplatiti makar dve do tri zarade, uz obećanje da će napustiti klub ako se to ne desi. To se nije desilo, a ulje na vatru dolila je daanšnja scena kada je nonšalantno prošao pored štrajkača i  pitao ih: „Kako ste?“

Kako mogu da budu radnici koji platu čekaju od januara? To znaju samo oni koji su u njihovoj koži, a nažalost u Srbiji ih ima mnogo.

Njih 20, koji su bili angažovani na privremenim i povremenim poslovima, a već desetak godina su u klubu, dobili su danas poruku da su slobodni. Oni sa najnižim platama, koji rade na održavanju higijene na stadionu, u hotelu za omladince, vešerajima, mogu da mogu da preuzmu radne knjižice.

„Rečeno nam je da su svi digli ruke od kluba , da je UO u ostavci i da mogu da idu oni koji ne mogu da rade bez plata“, navodi se u saopštenju Radnika radne zajednice.

Oni su danas pokušali da dobiju kakav-takav odgovor od rukovodstva kluba, ali…

„Zamenik generalnog sekretara Stefan Pantović, na pitanje da li će se generalni sekretar obratiti radnicima u štrajku, obećao je da će preneti poruku generalnom sekretaru, ali da misli da će on to učiniti uz prisustvo advokata. Međutim, iako smo prešli u deo upravne zgrade gde sedi rukovodstvo, generalni je samo prošao, pozdravio i pitao kako ste. To je bilo sve od njega. Na pitanje da li će nam se obratiti, dobili smo odgovor preko sekretarice da neće biti obraćanja, jer nema ništa novo oko obećanih zarada da nam kaže, jer to i nije njegova obaveza“, tvrde radnici i dodaju.
„Napominjemo po ko zna koji put da su radnici bili strpljivi do kraja, čekali da se ispoštuju obaveze prema igračima, klubovima, itd… ali sada već nemaju sredstava za hranu, stanarine, školarine, struju i sve ostalo. Pre svega pošteno i predano sa puno ljubavi radili su za svoj voljeni klub. I ova dva dana samo pričamo o tome kako je najbolje da se obustavi rad, a da se ne pričini nikakva šteta klubu. Štrajk se nastavlja do ispunjenja našeg zahteva, odnosno, do isplate najmanje četiri zarade“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter