0
Evrokupovi

LŠ: Nula u Istanbulu, goleada u Kopenhagenu (VIDEO)

Objavljeno: 19.08.14 u 22:41

U utorak je odigrano prvih pet utakmica plej-ofa za Ligu šampiona u kojima su dva remija, dve pobede domaćih i jedna gostujuće ekipe.

liga sampiona

Za derbi večeri proglašen je duel između Bešiktaša i Arsenala, ali čini se da meč nije opravdao taj epitet pre svega zbog nedostatka golova. Utakmicu u Istanbulu sudio je Milorad Mažić koji nije imao lak zadatak pošto su domaći ceo meč vršili ogroman pritisak, ali čini se da je srpski arbitar vrlo dobro odradio posao. Zanimljivo je da je gol mogao da padne već u prvom napadu, ali je golman Šćešni „uspeo“ da ne primi gol sa centra.

Pobednika nije bilo ni u Napulju, ali jeste golova. Poveli su gosti iz Bilbaoa preko Muniaina u završnici prvog dela, ali je poraz domaćeg tima golom posle sjajne solo akcije sprečio najbolji igrač Napolija Gonzalo Iguain.

Najviše golova viđeno je u Kopenhagenu i to svih pet u prvom poluvremenu kada je lopta vrlo jednostavno pronalazila put do mreže na obe strane, a na sreću gostiju iz Leverkuzena čak tri puta je završila u golu danskog tima. I kada se očekivalo da goleada bude nastavljena i u drugih 45 minuta to se nije desilo odnosno sve se završilo na 2:3 za Bajer.

Jedini gol u Bukureštu viđen je u samoj završnici i to ga je postigao mogući tragičar Kipčiu koji je u prvom poluvremenu propustio priliku da realizuje jedanaesterac za Steauu. Bugarima ostaje da žale što nisu izvukli remi, ali je i minimalan poraz itekako nadoknadiv u Razgradu.

Salcburg je do sudijske nadoknade u duelu sa Malmeom imao ogromnih 2:0, kad aje u pitanju ovakva vrsta takmičenja, ali je gol nade za Šveđane u 91. minuu postigao Forsberg i tako omogućio svom timu da u revanšu lakše dođe do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Plej-of Liga šampiona:

Rezultati:

Staza šampiona:

Salcburg – Malme 2:1 (1:0)
(Šimer 16, Sorijano 54 – Forsberg 90+1)

Steaua – Ludogorec 1:0 (0:0)
(Kipčiu 88)

Staza pratilaca:

Bešiktaš – Arsenal 0:0

Kopenhagen – Bajer 2:3 (2:3)
(Jorgensen 9, Amarti 13 – Kisling 5, Belarabi 31, Son 42)

Napoli – Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
(Iguain 68 – Muniain 41)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter