0
Auto Moto

Honda nastavila niz u Brnu, Pedrosa prekinuo Markesov

Objavljeno: 17.08.14 u 15:41

Niz fenomenalnog vozača Repsol Honde od deset uzastopnih pobeda prekinuo je niko drugo do njegov timski kolega. Dani Pedrosa je trijumfao na Velikoj nagradi Češke, a Mark Markes, branilac titule, na kraju je bio četvrti.

Dani Pedrosa

Pedrosa je slavio u vremenu od 42:47.800 minuta. Drugo mesto, sa sekundom zaostatka, zauzeo je Horhe Lorenco na Jamahi, dok se na podijumu našao i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi. Markes je zaostao četiri sekunde iza ‘Doktora’.

Od Katara do Indijanapolisa, skoro pet meseci trajala je Markesova dominacija, ali je njoj došao kraj u Brnu. Pedrosa se u svakom slučaju postarao da niz pobeda Repsol Honde bude nastavljen. Italijanu je trka u Brnu, inače, bila 245. u kraljevskoj klasi, po čemu je postao rekorder u šampionatu. Brno će pamtiti i po tome, i po podijumu…

Iza Markesa trku su završili Janone, Doviciozo i Štefan Bradl na LCR Hondi. Prvu desetoricu kompletirali su vozač Forvarda Aleš Espargaro, Bredli Smit na Jamahi ekipe Teh 3 i vozač Gresini Honde Alvaro Bautista.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Britanije na stazi “Silverston” 31. avgusta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter