0
Evropske lige

Svonsi šokirao Junajted na otvaranju Premijer lige (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.14 u 15:40

Fudbaleri Mančester junajteda porazom su otvorili sezonu pošto su na Old Trafordu izgubili od Svonsija rezultatom 1:2 (0:1).  

Premijer liga logo

Golove za Svonsi postigli su Ki u 28. i Sigurdson u 72. minutu, dok je jedini pogodak za Junajted postigao Runi u 53. minutu.

Velšani su poveli u 28. minutu kada je nakon strpljive akcije po levoj strani Sigurdson vratio povratnu za Kija koji je preciznim udarcem sa 17 metara pogodio levi ugao De Heinog gola.

Junajted je dominirao u prvih 45 minuta, Runi je imao dva solidna pokušaja, ali je golman Fabijanski sačuvao svoj tim do odlaska na odmor.

Luj van Gal je na poluvremenu napravio formacijsku promenu, Nani je zamenio Ćićarita, a do izjednačenja se čekalo svega osam minuta. Mata je centrirao iz kornera, Džons je glavom prebacio do Runija do druge stative, a kapiten Junajteda polumakazicama izjednačio na 1:1.

Iako se očekivalo da će potom Junajted slomiti otpor gostiju, Velšani su uspostavili kontrolu na sredini terena, a u 72. minutu Sigurdson je šokirao domaće navijače. Posle udarca Rautlidža, Islanđanin se našao na pravom mestu i sa peterca savladao De Heu za 1:2. 

Domaći su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali pravih prilika za gol nije bilo. Ovo je bila bleda partija na debiju Van Gala, što potvrđuje da će pred Holanđaninom biti ogroman posao.

Mančester junajted: De Hea – Džons, Smoling, Bleket – Lingard (Januzaj 24′), Flečer, Erera (Felaini 67′), Jang – Mata – Runi, Ernandes (Nani 46′

Svonsi: Fabijanski – Ranhel, Amat, Vilijams, Tejlor (Tindali 53′) – Ki, Šelvi, Dajer (Montero 67′), Sigurson, Ratlidž – Boni (Gomis 77′

Premijer liga, 1. kolo: 

Mančester junajted – Svonsi 1:2 (0:1)
(Runi 53 – Ki 28, Sigurdson 72)

16:00:
Lester – Everton
KPR – Hal
Stouk – Aston Vila
VBA – Sanderlend
Vest Hem – Totenhem
Arsenal – Kristal Palas (18:30)

nedelja:
14:30 Liverpul – Sautempton
17:00 Njukasl – Mančester siti 

ponedeljak:
21:00 Barnli – Čelsi 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter