1
Domaći fudbal

Luković: Nisam sada potreban Zvezdi i neću da njenoj deci zauzimam mesto

Objavljeno: 16.08.14 u 08:17

Nekadašnji reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde Aleksandar Luković kaže da „neće da zauzima mesto Zvezdinoj deci“, ali ne krije da je i ovog leta bilo kontakta sa ceveno-belima.

Aleksandar_Lukovic

„Hvala Lali (trener nenad Lalatović) na lepim rečima i što mi je dozvolio da treniram, ali smatram da su on i Zvezda na pravom putu i da im sada nisam potreban. I treba da nastave da guraju mlade, talentovane igrače, pravi je trenutak za to. I ja sam šansu dobio u Zvezdi sa 20 godina, zašto sada da nekom momku zauzimam mesto?“, kaže Luković za Novosti.

Luković, koji je slobodan posle isteka ugovora sa Zenitom, u ovom trenutku sebe vidi pre svega u inostranstvu.

„Nisam mogao ni da pomislim kolika će se prašina podići zbog toga što sam došao u svoj klub da treniram, da održavam formu dok sam bez angažmana. Nije mi bila namera da se bilo kome namećem, niti da nekome dajem nadu“, rekao je ogorčeni Luković.

Iskusni defanzivac ne krije da je i ovog leta bilo kontakta s ljudima iz kluba i navodi razloge što dogovor nije postignut.

„Razgovarali smo početkom jula i nije istina da se nismo dogovorili zbog mojih nerealnih finansijskih uslova. Problem nije u novcu, jer ga i nema, niti sam ja nameravao da sada zarađujem od Zvezde. Pa, mene je taj klub stvorio, pomogao mi da napravim dobru karijeru i nikad mi nije bio, niti će mi biti poslednja opcija. Problem su neke druge stvari, pre svega celokupna situacija u srpskom fudbalu koja je daleko od dobre. Pa zar sutra treba da se svađam s nekim ili da tužim klub koji volim? To ne želim da mi se ikada desi, niti sam nameravao da dođem u Zvezdu na nekoliko meseci jer nemam gde, pa da posle odem na drugu stranu. Stvarno mi je muka od takvih priča“.

S druge strane, trener Nenad Lalatović još gaji i nadu da bi kapiten Nenad Milijaš mogao da ostane, iako su ga svi već preselili u Manisu posle 24. avgusta, s kojom je, prema priči predsednika turskog kluba, i potpisao ugovor.

„Milijaš je još tu i ne tražim mu naslednika. Tako će biti bar još dve nedelje, a ko zna, možda on pronađe zajednički jezik s upravom i ostane“, nada se Lalatović.

Milijaša će imati na raspolaganju za subotnji meč, ali ne i novajlije. Problemi s dugovanjima nisu još rešeni i Zvezda nije uspela da registruje pojačanja, pa će na teren protv Jagodine isti sastav koji je savladao Radnički u prvom kolu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter