1
Domaći fudbal

Grobari stali na stranu igrača

Objavljeno: 13.08.14 u 19:23

Zbog nesvakidašnje situacije u kojoj se našao fudbalski klub Partizan da mu igrači ne treniraju već dva dana iz protesta zbog neizmirenih dugovanja oglasila se i navijačka grupa „Grobari Jug“ koja je stala na stranu fudbalera i koja od uprave traži da hitno reši finansijske probleme.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Saopštenje navijača Partizana prenosimo u celosti:

– Poštovani navijači Partizana,

– Pre dva dana u javnosti se pojavilo pismo u kojem su nepoznata lica, ili lice, zloupotrebila naziv „navijači Partizana“, predstavljajući se da govore u ime ljubitelja crno-bele boje. Većina medija u Srbiji je to fantomsko pismo objavila, iako niko nije utvrdio ko stoji iza njega, javnosti nije poznato nijedno ime i prezime, identitet onih koji su se usudili da se potpišu kao „navijači Partizana“. Pitamo se da li bi naši cenjeni mediji smeli tako da postupe da se radi o nekom drugom klubu?

– Mi, navijači sa južne tribine Partizanovog stadiona, osećamo pravo i dužnost da se tim povodom oglasimo. Prvo, mi činimo više od 50% prosečne posete na Partizanovim stadonu, prisutni smo na svim gostovanjima kluba, podržavamo ga decenijama, u svim okolnostima i uslovima. Mi podjednako volimo klub bez obzira na to ko je istrčao na teren, ko sedi na klupi namenjenoj za članove stučnog štaba, a ko u loži predviđenoj za članove uprave. Jedini motiv nam je ljubav prema klubu, nismo eksponenti ničijeg ličnog ili grupnog interesa, nismo, niti ćemo ikada biti sredstvo orkestriranih i naručenih kampanja usmerenih da nanesu štetu klubu. Drugo, naš identitet je veoma dobro poznat svima, svi znaju ko smo i gde se možemo naći.

– Naš stav je veoma jednostavan. Bezuslovna podrška igračima uvek i svuda, navijanje do zadnjeg atoma snage. Što su okolnosti teže, naša podrška je intenzivnija. Teškoće nas ujedinjuju i čine jačima. Naravno, podrška igračima podrazumeva i naš zahtev upravi kluba da urgentno reše postojeće probleme i omoguće igračima i radnoj zajednici uslove neophodne za postizanje željenih rezultata.

– Oni koji likuju nad teškoćama, raduju se neuspesima, priželjkuju krize, su nam ne samo strani, nego i odvratni. Od istinskih navijača, a verujemo da su među nima i oni „navijači“ koji su se obratili javnosti, mogu da dobiju samo potpuni prezir.

Svesni smo da mnogima smeta što je Partizan, kao i prethodnih godina, jedini srpski klub koji igra u Evropi i ima priliku da nastavi sa prisustvom u Evropi. U inat svima njima učinićemo sve da pobedimo Neftči, a igračima poručujemo da će uz nas slaviti u toj borbi.

– Nikada nismo imali, niti imamo pretenzije da odlučujemo o radu kluba. To ne znači da se naš glas neće čuti, naprotiv. Jedino nas zanimaju uspesi kluba.

– Na izbornoj sednici kluba, kad god da bude, naši predstavnici izneće svoje mišljenje. To će biti prilika i za druge kojima je stalo do Partizana da daju svoje predloge. Do tada očekujemo jednistvo navijača sa svih tribina našeg stadiona i zajedničku borbu za uspehe kluba. Mi na to imamo puno pravo.

– Očekujemo da će srpski mediji ovom saoštenju dati istu pažnju kao i drugim vestima vezanim za naš voljeni klub, pogotovo onima kojima se pridaje negativna konotacija.

Povodom problema sa kojima se suočava srpski vicešampion danas se oglasio i dugogodišnji trener ovog kluba Ljubiša Tumbaković, a uprava kluba je je tokom dana obavila razgovor sa trenerom Nikolićem i nekolicinom igrača.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter