0
Evropske lige

Dan kada je CR7 „zaplesao“ na „Teatru snova“

Objavljeno: 13.08.14 u 08:55

Pre tačno 11 godina tada mladi perspektivni fudbaler je na insistiranje igrača Mančester Junajteda, iz Sportinga prešao u Mančester. Pogodite ko je on?Ronaldo

Reč je o Kristijanu Ronaldu. U vreme kada je igrao u Sportingu iz Lisabona protiv moćnog kluba iz predgrađa Mančestera mladi krilni fudbaler je skrenuo pažnju na sebe. Par iskusnijih igrača predvođeni Rajanom Gigsom, koji inače ima status boga u klubu, su odlučili da predlože Aleksu Fergusonu da dovede u njihove redove ovog mladog momka. Škot je odlučio da prati njegovu igru i uvidevši da ima kvalitet doveo ga u klub.

U Junajtedu je zadužio čuvenu sedmicu koja je u ovom klubu uvek bila namenjana za zvezde tima.Nosili su je Džordž Best, Erik Kantona, Dejvid Bekam… On ne samo da nije izneverio ukazano poverenje, već je postao jedan od najboljih igrača ikada koja su igrala u ovom klubu. Tim predvođen njime je uspeo da ostvari dugogodišnju želju, da u svom muzeju ima više osvojenih pehara namenjenih prvaku Engleske od do tada nedodirljivog Liverpula. Takođe je osvojio i Ligu šampiona sa ovim klubom. Kasnije je prešao u Real Madrid kao najplaćeniji fudbaler sveta. Tako je počela jedna sjajna fudbalska karijera.

hotsport.rs – K. K.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter