0
Ostali sportovi

Terzićeva i Tomaševićeva priželjkuju finala u Cirihu

Objavljeno: 06.08.14 u 16:18

Evropsko prvenstvo u atletici održaće se od 12. do 17. avgusta u Cirihu, a Srbiju će predstavljati 11 takmičara. Među favoritima su Ivana Španović, Emir Bekrić i Asmir Kolašinac, koji su u prethodne dve godine osvajali medalje.

Amela Terzić

Dragana Tomašević ocenila je da će na predstojećem EP u Cirihu biti jaka konkurencija u bacanju diska, ali je istakla da joj je cilj plasman u finale.

„Cilj na Evropskom prvenstvu u Cirihu je ulazak u finale, medju 12 najboljih, kao i da bacim što bolji rezultat“, rekla je srpska atletičarka.

Ona je nacionalna rekorderka u bacanju diska, a najbolji rezultat od 63,63 metara postavila je Geteborgu 2006. godine.

„Ove godine smo malo drugačije radili. Menjali smo tehniku za koju je potrebno vreme da bi se sama tehnika stabilizovala, kako bi se došlo do što boljeg rezultata. Svakako da bi bilo lepo kada bi ‘pao’ državni rekord, ali ako ne sada onda svakako u vremenu koje je pred nama“, kazala ona

Finale cilja i Amela Terzić, u trci na 1.500 metara.

„Debitujem u najjačoj evropskoj konkurenciji, videću šta me očekuje, a cilj je plasman u finale“, rekla je Terzićeva agenciji Beta.

Ona će već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama, dok je finale na 1.500 metara zakazano za 15. avgust od 19.25.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter