0
Košarka

FOTO: kss.rs

Đorđević: Moramo da napredujemo, uprkos povredama

Objavljeno: 06.08.14 u 08:18

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević delimično je zadovoljan igrom u porazu od selekcije Italije.  

FOTO: kss.rs
FOTO: kss.rs

“Bila je ovo dobra provera, teška utakmica u domaćinskoj atmosferi. Ušli smo u nervozu i loše reagovali na neke sudijske greške, što nikako ne smemo da dozvolimo. Odbranom i kontranapadima smo uspeli da se vratimo u utakmicu koju smo loše počeli. Međutim, platili smo danak tome u drugom poluvremenu, jer u ovom trenutku, u ovoj fazi priprema, nismo u stanju da izdržimo takav ritam utakmice. Probali smo varijantu sa Bjelicom na poziciji tri i u toj fazi utakmice smo se rezultatski vratili, uz dobru igru Birčevića“, rekao je Đorđević i dodao:

“Ipak, Italijani se nalaze u završnoj fazi priprema za kvalifikacije za Evropski šampionat, koje počinju za tri dana. Igrali su svoju prepoznatljivu igru sa četiri niska igrača i jednim centrom. Ima stvari kojima sam zadovoljan, postoji timski duh, koji je izuzetno pozitivan, ali postoje stvari na kojima još dosta moramo da radimo“, izjavio je Đorđević.

Posle povrede Nedovića, ozledu je doživeo i Miloš Teodosić.

“Remete nas i povrede, jer Nedović je trebalo da bude jedan od ključeva naše tranzicione igre u napadu. Sada je članak povredio i Teodosić. Nadam se da ga ta povreda neće dugo odvojiti od terena. Bez obzira na sve to, moramo da dalje unapređujemo igru. Očekuje nas kvalitetan turnir u Francuskoj, na kome ćemo igrati protiv veoma kvalitetnih protivnika“, zaključio je Đorđević, a prenosi sajt KS Srbije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter