in , ,

Zainteresovanih kupaca ima i za Crvenu zvezdu i Partizan

Ministar Omladine i sporta Vanja Udovičić kazao je da je njegovo ministarstvo obišlo osam ili devet zemalja kako bi što bolje sprovelo privatizaciju sportskih klubova.

vanja-udovicic

On je, gostujući na RTS, ocenio da postoje kupci za sve klubove, uključujući i dva najveća i sa najvećim brojem navijača – Partizan i Crvenu zvezdu.

„Završeno je istraživanje, obišli smo osam, devet zemalja i videli njihova iskustva. Takođe, pričali smo u Srbiji sa ljudima koji su usko povezani sa sportom i i napravili smo opštu sliku“, kazao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede će sprovoditi privatizaciju sportskih klubova, ali je Ministrastvo omladine i sporta tu da pruži podršku u svakom trenutku:

„Mi smo kao tim pripremili dva, tri modela da preporučimo što se može kod nas primeniti. Završnu reč daće ministar privrede i Vlada Srbije“, jasan je Udovičić.

On je objasnio da će klubovi koji su osnovani pre 1996. godine, kada je usvojen Zakon o sportu i svi klubovi prešli u udruženje građana, biti privatizovani, dok svi klubovi koji su osnovani posle toga mogu biti transformisani.

Takođe, Udovičić smatra da će privatizacija biti lakša u klubovima koji su locirani u unutrašnjosti Srbije, nego u onima koji se nalaze u Beogradu, ali je dodao da će „biti postoje kupci za sve“ pa samim tim za Zvezdu i Partizan.

Podsetimo, u opširnom intervjuu Udovičić je juče kazao da je Srbiju najbolje da se drži „grčkog modela privatizacije klubova“ uz opasku da je „sve spremno za privatizaciju u Srbiji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Autor: Podrazumevani veb mesta

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Odgovorite
  1. Ovaj Udovicic nije normalan. On je obisao, „8 ILI 9“ zemalja. ima „2 ILI 3“ modela za privatizaciju laze nas a i nezna to da uradi kako treba.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Preokret – Falkao na meti Sitija, Jovetić ponovo oblači crno-beli dres?

Kobi Brajant bez milosti, demolira momka u 1 na 1 (VIDEO)