1
Košarka

Posao završen, Zvezdin košarkaš dve godine u Partizanu!

Objavljeno: 31.07.14 u 10:25

Mladi bek Andreja Milutinović (23, 198) od danas će zvanično postaiti igrač Partizana. Momak rođen 6. avgusta 1990. godine, potpisaće dvogodišnji ugovor sa crno-belima i tako postati prvo pojačanje šampiona za narednu sezonu.

sp-milutinovic

Informaciju je u javnost plasirao list „Sportski žurnal“. Prema saznanjima ovog lista, trener crno-belih Duško Vujošević je od raije želeo da angažuje ovog igrača, ali nije bilo prilike.

Sada, pošto je interesovanje obostrano, slagalica je konačno dobila priliku da se uklopi. Kako prenosi ovaj list, Partizanu je bio potreban igrač sa spoljnih pozicija, a Milutinoviću šansa da se vrati na veliku scenu i baš tu je pronađen obostrani interes.

Svojevremeno jedan od najperspektivnijih srpskih mladih košarkaša je ponikao u dresu FMP-a. Nakon što je prošao sve mlađe kategorije „Pantera“  stigao je do juniorske krune na fajnal-foru Evrolige 2008. sa tim klubom.

Bio je i član idealne petorke istog takmičenja – kao 18-godišnjak je prešao u prvi tim i u njemu proveo tri godine. Spajanjem FMP-a i Crvene zvezde postao je igrač crveno-belih i u koncepciji Svetislava Pešića imao izuzetno važnu ulogu.

Ipak, u finišu sezone 2011-2012 Zvezda je produžila ugovor sa Milutinovićem s obzirom da je bio igrač sa najvećom minutažom u timu i vodio se kao budućnost kluba. Tog leta se našao i na širem spisku Dušana Ivkovića. Međutim, od tog trenutka karijera mladog Batočinca kreće silaznom putanjom.

Naime, Milutinović nije bio u planovima tadašnjeg šefa struke crveno-belih, Milivoja Lazića, a posle priprema sa Crvenom zvezdom, pošto je imao važeći ugovor, kompletnu sezonu 2012-2013 proveo je ne ulazeći na parket.

Usledio je raskid saradnje, a potom je Milutinović bio na probama u Španiji i Italiji, u jednom trenutku se oprobao i u Letnjoj NBA ligi u dresu Milvokija, ali nije zaradio ugovor. Na kraju je „sreću“ pronašao u španskoj drugoj ligi igrajući za Ljeidu.

Sezonu  je završio u Apolonu iz Patre sa lepom minutažom i solidnim učinkom od 7,3 poena. Očekuje se da ugovor bude zvanično potpisan tokom dana.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Decko koji nije zasluzio da bude oteran iz Zvezde.. Koliko sam samo uzivao gledajuci ga… Ako nista drugo bar ce Vujosevic da napravi igracinu od njega..
    Batocinac, srecno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter