0
Auto Moto

Red Bul podržao odluku Hamiltona

Objavljeno: 29.07.14 u 18:37

Šef Red Bula Kristijan Horner tvrdi da je vozač Mercedesa Luis Hamilton pravilno postupio kada je ignorisao naredbe tima na Velikoj nagradi Mađarske.

luis-hamilton-(1)

Hamiltonu je u nedelju na “Hungaroringu” poručeno da pusti timskog kolegu Nika Rozberga. Kada je čuo naredbu tima, Hamilton je rekao da neće usporiti zbog Rozberga, kao i da ako može, neka ga pretekne.

Nemac je, zanimljivo, posle trke rekao da on nije tražio da ga Hamilton propusti, iako se preko radija čulo da pita tim da li je Britancu preneta poruka.

“Jasno je da je teška situacija, jer imate ciljeve jednog tima i ciljeve dvojice vozača. Zanimljiva stvar u Mercedesu ove sezone je da oni imaju toliku prednost u odnosu na ostale da su pustili vozače da se sami izbore na stazi i zbog toga nisu u opasnosti u borbi za titulu najboljeg konstruktora. Zato možete da razumete Luisa, on se bori sa Nikom, i ako ga pusti da odradi svoju najbržu strategiju, stavlja veći pritisak na sebe. Zato je potpuno razumljivo s njegovog stanovišta reći: ‘ne, hvala’”, istakao je Horner.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter