0
Auto Moto

Mercedes: Razmotrićemo situaciju oko Hamiltona i Rozberga

Objavljeno: 28.07.14 u 15:21

Ekipa Formule jedan, Mercedes, saopštila je da će razmotriti svoj pristup trkama nakon nepoštovanja naredbi iz boksa tokom trke za Veliku nagradu Mađarske. 

hamilton-kanada

Tokom trke na Hungaroringu, vozač Mercedesa Luis Hamilton odbio je naređenje iz boksa da se pomeri i propusti klupskog kolegu Nika Rozberga.

“Takva situacija nam se više neće ponoviti, pokušaćemo da izvučemo pouke. Ne možemo da očekujemo od vozača da se u drugom delu sezone pomere i propuste glavnog konkurenta“, rekao je šef ekipe Mercedes Toto Volf, prenosi BBC.

„Moramo da analiziramo kako smo došli do ovoga. Ako pustite klupskog kolegu i on pobedi, izgubićete osam do 10 bodova i to će vas unazaditi u borbi za titulu. Teško je bilo proceniti šta je ispravno u tom delu trke. Možda je došao trenutak da malo popustimo, u dogovoru s obojicom. Svi smo odrasli i moramo da pokušamo da narednog puta budemo bolji“, dodao je Volf.

Vozač Red Bula Danijel Rikardo pobedio je u trci, drugi je bio Fernando Alonso iz Ferarija, treći kroz cilj prošao je Hamilton, a četvrti je bio Rozberg. U generalnom poretku vozača prvi je Rozberg sa 202 boda, a drugi je Hamilton sa 11 bodova manje.

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter