0
Ostali sportovi

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 25.07.14 u 21:50

Finale pre finala, a u onom pravom Srbija-Mađarska, u nedelju od 20.30. Delfini su, posle velikog preokreta, sa 10:9 pobedili Crnu Goru i plasirali se u finale 31. Evropskog prvenstva u Budimpeši. Gubili su naši momci gotovo ceo meč, početkom treće četvrtine sa 4:8, „minus 2“ imali pred poslednju deonicu. Onda je na gol stao Branislav Mitrović, prvo izjednačenje je doneo Miloš Ćuk, 3.33 do kraja, a pobedu Slobodan Nikić minut kasnije.

EP

Velika pobeda, veoma bitna na psihološkom planu. Dobili su naši injekciju samopouzdanja pred megdan Mađarima, koji su se posle dugo vremena plasirali u finale EP. Srbija brani zlato nadmoćno osvojeno u Ajdhovenu, domaćin mašta o njemu…

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA – Poslednju četvrtinu na našem golu počeo je Branislav Mitrović. Nadamo se da će se to ispostaviti kao dobar potez. Još jedan gol fenomenalnog Mitrovića, treći na meču. Igrač više za „Ajkule“ nema prolaza pored Branislava Mitrovića. Ne prolazi Prlainović. Još šest minuta do kraja, još jednom brani Mitrović. Brane se naši svim silama. Konačno izjednačenje! Bomba Ćuka – 9:9, 3.33 do kraja. Probudila se naša publika. Crveni karton crnogorskoj klupi, nije priznat gol Srbiji. Prvo vođstvo za Srbiju 2.31 do kraja, ralizator Slobodan Nikić. Još jednom brani Mitrović, ulaskom je podigao samopouzdanje našim igračima. opet mitrović, nema gola sa igračem više, minut do kraja. Brani i Radić. Imamo napad, ništa. 15 sekundi do kraja, branimo se… KRAJ. Srbija je u finalu Evropskog prvenstva

TREĆA ČETVRTINA – Prvi napad za Crnu Goru, igrač više, ali brani Pijetlović. Kontra za Srbiju, ali se naši opredeljuju za miran napad… Mlađan Janović sa distance matira Gojka. Stefan Mitrović, posle ukradene lopte Prlainovića, šutira kroz ruke Radića. Drugi gol Mitrovića.  Proradio je Milan Aleksić, gol sa stative, sa igračem više. Minus 2 za Delfine, 11 minuta do kraja meča. Dobra odbrana naših, čuje se i srpska publika… Srbija ceo meč juri rezultat, možemo li do izjednačenja najpre? Filipović za 7:8, sa igračem više, asistencija Prlainovića. Šenomenalna šrauba Nikole Janovića, vraćaju se Crnogorci na „+2“

DRUGA ČETVRTINA – Igrač više za Crnogorce. Iz teške situacije Draško Brguljan postiže gol. Ne korisi Srbija igrača više, komšije su zaustavile nalet sa isteka prve deonice. Prošlo je pola četvrtine, Srbija se dobro brani, ali ne uspeva da postigne gol. Na 7:3 povisuje Aleksandar Ivović. Smušeni su naši momci, a komšija je prijao odmor koji su zaslužili prvim mestom u grupi. Miloš Ćuk  u svom stilu smanjuje rezultat. Prlainović je zaradio peterac, ali je šut Filipovića odbranio Zdravko Radić. Pijetlović je na isteku četvrtine šutirao tačno u Radića, 7:4 na poluvremenu, tri gola viška za Crnogorce.

PRVA ČETVRTINA – Crna Gora je imala prvi napad, odbranio je Gojko Pijetlović. Imala je Srbija kontru, šutirao je Dušan Mandić, nema gola. Ali, gol na drugoj strani, uspešan je bio Draško Brguljan. Stižu gosti do 2:0. Iskoristili su prvu šansu sa igračem više, precizan je bio Nikola Janović. Smanjili su „Delfini“ iskoristivši brojčanu prednost, preko kapitena Živka Gocića. Nije to potrajalo,asistencija Ivovića do Nikole Janovića za 3:1. Odbitak sa igračem više ne koristi Milan Aleksić. Kontra Crnogoraca, Darko Brguljan donosi tri gola viška. Sve im ide od ruke, tajm-aut je tražio selektor Dejan Savić. Do isteka četvrtine još  2.20. Prečka za Srbiju. Odlepili su se Crnogorci na 5:1, drugi gol Darka Brguljana. Dva igrača više za Srbiju, istekla je kazna jednom i to koristi Filip Filipović. Smanjuje na 2:5. Bomba Stefana Mitrovića pet sekundi pre isteka prve deonice. Vraćaju se „Delfini“ u život.

SRBIJA 10

CRNA GORA 9

3:5, 1:2, 3:2, 3:0

Bazen „Alfred Hajoš“. Gledalaca. 5.000. Sudije: Stavridis (Grćka), Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 14 (5) , Crna Gora 10 (4). Peterci: Srbija 1 (0)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 3, B. Mitrović. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Radić, Dr. Brguljan 2, Pasković, Petrović, Da. Brguljan 2, Čučković, M. Janović 1, N. Janović 3, Ivović 1, Mišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović. Selektor: Perović.

Finale pre finala, duel bivših članica državne zajednice, sudar iste vaterpolo škole, duel evropskog i vicešampiona sveta. Drugo polufinale Evropskog prvenstva u Budimpešti, Srbija-Crna Gora (20.30) daće odgovor na to ko će se pridružiti Mađarskoj u borbi za zlato. Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu.

Pred nama je sasvim sugurno još jedan antologijski meč, poput onih u Malagi, Pekingu, Ajdnhovenu, Londonu Barseloni….  U dosadašnjih 19 mečeva Srbija je bila bolja 11 puta, Crna Gora sedam, uz dva remija. Poslednju bitnu utakmicu ove dve selekcije odigrale su prošlog leta na Svetskom prvenstvu u Barseloni, Srbija je tada poražena u četvrtfinalu sa 9:8. „Ajkule“ su stigle do finala na tom takmičenju, poražene su od Mađara, a „Delfini“ su zauzeli tek sedmo mesto.

Taj meč je zaboravljen, nema premotavanja filma uoči ovog duela. Svi u našem taboru podsećaju da se ove dve selekcije jako dobro poznaju, da su naši mečevi uvek na nož, da se pobednik ne zna do poslednjeg minuta i da će odlučiti hladna glava. „Delfini“, ‘ajmo  u finale, a onda na odbranu zlata!

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter