0
Ostali sportovi

„Delfini“ uoči polufinala sa Crnogorcima: Odlučuje hladna glava!

Objavljeno: 24.07.14 u 18:29

Tek sada sledi ono pravo, polufinala i borbe za medaljen na 31. evropskom prvenstvu u Mađarskoj, u Budimpešti. Srbija sutra uveče igra sa Crnom Gorom, u borbi za finale i odbgranu zlata. U dosadašnjih 19 mečeva, „Delfini“ su slavili 11 puta, „Ajkule“ sedam, a dva puta je bilo nerešeno. Neki mečevi, poput onih u Malagil, Pekingu, Ajndhovenu, Londonu i Barseloni imaju epitet istorijskih.

gojko-pijetlovic

Protiv tima koji je zvanično drugi na svetu i Evropi odlučuje glava, a ne taktika, ističe pouzdani čuvar mreže Gojko Pijetlović.

– Nema tajni između nas. Odlučiće hladna glava i bolja koncentracija u finišu susreta. Ne veujem da će pobednik biti poznat pre poslednjih minuta. Znam sve šutere Crne Gore, ali to ništa ne znači. Takvi majstori uvek znaju da pronađu put… Imaju kvalitet da osvoje prvenstvo. Mi smo malo umorni od jake grupe i četvrtfinala. Nećemo se obazirati na poraz koji su nam naneli u Barseloni. Dovoljno smo iskusni da se ne vraćamo na to.

Nikolu Rađena očekuju dueli sa centrima Klikovcem i Mišićem.

– Gledamo samo sebe i kako da budemo još bolji. Iz meča u meč podižemo formu i siguran sam da smo u stanju da damo maksimum. Raduje me što forma ide uzlaznom linijom u svim segmentima. Odlučiće nijanse, ovakvi mečevi su na nož, odlučuju motivacija i koncentracija.

Milos Cuk

Fenomenalno igra Miloš Ćuk, dao je po dva gola Špancima i Grcima.

– Učinkak je nebitan kada nema rezultata. Važno je da ekipa pobeđuje. Imali smo padove u teškoj grupi, mučio nas je igrač više. Kroz utakmice smo postajali sve sigurniji, a protiv Grka odigrali naš najbolji meč na turniru i to ohrabruje. Igrač više je takođe sve bolji, imamo po nekoliko rešenja i svako od nas može da bude strelac.

Predsednik saveza Milorad Krivokapić je izrazio zadovoljstvo do sada učinjenim:

– Bili smo sedmi na svetskom prvenstvu, sada smo među četiri i to bez najboljeg igrača sveta Vanje Udovičića. Ekipa odiše odličnom atmosferom, svi zaista dišemo kao jedan. Imaju sjajne uslove da se pripreme za odlučujuće mečeve. Čekaju ih veliki timovi, a pregurali su nekoliko teških duela. Prezadovoljan sam i što su Dejan Savić i Vladimir Vujasinović ostali u zemlji, u našim klubovima. Idemo napred ali nam je potebna pomoć države, jakih sponzora. Ovi momci i treneri to zaslužuju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter