0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezdina ‘petarda’ u duelu sa Krkom (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.14 u 20:10

Crvena zvezda je slavila i na drugoj kontrolnoj utakmici u Sloveniji. Izabranici Nenada Lalatovića pobedili su Krku rezultatom 5:2 (3:0).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Stadion: Portoval
Sudija: Perič (Slovenija)
Pomoćne sudije: Rojko, Podobnik (Slovenija)
Strelci: Mijailović u 18′, Petković u 29′ i Kovačević u 34′, Milijaš u 64′ i Despotović u 75′ za Crvenu zvezdu.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Lazić, Pavićević, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Savićević, Lazović, Gavrić, Rakić.

Krka: Obradovič, Mojstrovič, Buden, Dialo, Žugelj, Carevič, Jurić, Fučeg, Novosel, Perić, Šaban.

Utakmica je počela uz blagu terensku inicijativnu našeg tima, i pokušaj Milijaša koji nije bio precizan. Uzvratila je Krka minut kasnije, ali nije bilo problema za Rajkovića. Sporan detalj viđen je u 11 minutu kada je u kaznenom prostoru sa leđa oboren Gavrić, ali je glavni arbitar odmahnuo rukom. Slično se dogodilo i u 18. minutu kada je Lazović oboren, a pištaljka se ponovo nije začula. Ipak, u nastavku akcije fudbaleri Krke brzo gube loptu, osvaja je Milijaš koji potom upošljava Mijailovića na levoj strani, a levi bek Crvene zvezde odličnim udarcem trese mrežu i dovodi naš tim u rezultatsku prednost.

Zvezda je i nakon gola bila bolji rival, ali je usledio mirniji period meča tokom kojeg je Zvezda izvela nekoliko kornera. Ipak, nakon još jednog, u 29. minutu, lopta se ponovo vratila do Milijaša koji je idealno centriao blizu prve stative, a Petković se najbolje snašao i pogodio za 2:0. Na treći gol nije se dugo čekalo. Igrao se 34’ minut kada je danas odlični Vukan Savićević prevario dvojicu fudbalera Krke, dodao do Kovačevića koji šutira sa distance i postiže treći gol za Crvenu zvezdu.

Do kraja poluvremena zabeležen je i pokušaj Gavrića koji je sa leve strane šutirao pravo u golmana. Utisak je da je Crvena zvezda bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu.

Na poluvremenu, trener Lalatović je izvršio pet izmena. Na gol je stao Kahriman, poziciju levog beka zauzeo je Ristić, dok je Gogić zaigrao u veznom redu umesto Kovačevića. Onjilo je zamenio Lazovića, a Despotović Rakića. Nije bilo uzbuđenja u nastavku, sve do 56. minuta kada se glavni arbitar potrudio da ponovo dođe u centar pažnje. Naime, Kahriman je uhvatio loptu posle centaršuta, međusovno povlačenje Ristića i fudbalera Krke se nastavilo i posle intervencije našeg golmana, a sudija je pokazao na belu tačku. Precizan je bio fudbaler Krke, i smanjio na 3:1.

Nakon primljenog gola, Zvezda je zapretila u 61. minutu preko Despotovića. Zvezdin napadač je nakon centaršuta Petkovića šutirao nogom sa šest metara, ali je pogodio golmana. Tri minuta kasnije, Onjilo je oduzeo loptu rivalu u kaznenom prostoru, protivnik je pokušao da izbije loptu ali je umesto nje šutnuo Onjila koji pada, a sudija svira jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Nenad Milijaš, koji je na taj način Zvezdi vratio prednost od tri gola.

Nakon pogotka Milijaša, usledilo je novih pet izmena. Na teren su ušli Arauho, Jovanović, Jokić, Karaklajić i Jović. Upravo je Jović imao jedan solo prodor nakon kojeg je uputio udarac ka golu, ali nije uspeo da prevari čuvara mreže Krke. U 75. minutu, novi pogodak. Despotović je oduzeo loptu na sredini terena, predao je Onjilu i nastavio trk. Onjilo je uposlio Jovića koji dobro asistira Despotoviću, a Zvezdin napadač lako rešava situaciju „1 na 1“.

To nije bilo sve što se golova tiče. U 79. minutu Slovenci su ponovo smanjili rezultat. Novak je nakon jedne povratne lopte bio sam, i nije mu bilo teško da savlada Kahrimana. Pre i posle drugog gola Krke, istakao se Luka Jović koji je najpre asistirao Despotoviću za gol šansu, a potom je i sam sebi stvorio. Tom prilikom je prevario golmana koji je okrznuo loptu dovoljno da je uspori, a štoper Krke ju je izbio sa gol linije. To je bila i poslednja prilika na utakmici, koja je završena ubedljivom pobedom Crvene zvezde.

Dobru partiju pružili su Zvezdini igrači, koji su odigrali odgovorno i borbeno. Predvodnik je i na ovoj utakmici bio Nenad Milijaš, koji je doživeo i ovacije nekolicine navijača koji su organizovano navijali.

„Sve je ovo deo priprema, ali svakako je lepo pobeđivati. Mislim da smo u fazi rada kada je najvažnije da dobro treniramo i ispunjavamo sve zadatke stručnog štaba. Prija nam kad postižemo dosta golova, i nema sumnje da i time dokazujemo da dobro radimo. Ipak, najvažnije će biti da se dobro spremimo za početak prvenstva“ – rekao je Nenad Milijaš.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter