0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Bogdanović: Grobari su nam davali emocije, jednog dana ću se sigurno vratiti

Objavljeno: 12.07.14 u 08:44

Jedan od najtalentovanijih mladih košarkaša Evrope, 27. pik sa poslednjeg NBA drafta, Bogdan Bogdanović, karijeru će, kao što je poznato, definitivno nastaviti u Turskoj, u Fenerbahčeu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ovaj momak u razgovoru za list „Novosti“ naglašava da je odlazak u Fener može da se poredi sa NBA ligom.

„Zaista je sve izgledalo fenomenalno i zanimljivo, od svih tih pregleda, zatim upoznavanja sa ljudima iz Fenerbahčea, razgledanja dvorane, svih uslova, takođe i stana gde ću živeti, koji je nedaleko od našeg sportskog kompleksa. Ukratko, Fenerbahče je NBA 2“, kazao je Bogdanović za ovaj list.

Sjajni šuter ne krije da je imao pred sobom mnogo ponuda onog trenutka kada je postalo izvesno da će napustiti crno-belu porodicu.

„Kada je bilo evidentno da ću otići iz Partizana, bilo je mnogo ponuda. Imao sam nekoliko želja: da odem u klub u kom ću, naravno uz veliki rad, moći da napredujem, takođe da sarađujem sa našim stručnjakom i na kraju da pokušam da sa saigračima osvojimo Evroligu. Od prvog momenta kada je uspostavljen kontakt, osetio sam da bi u Fenerbahčeu mogle da mi se obistine sve želje. Već sam rekao za fantastične uslove. Ne moram da napominjem sa kakvim stručnjakom ću sarađivati. Sada je na meni da se dokažem i da svi zajedno, korak, po korak, dan po dan, budemo bliži cilju“, kaže Bogdanović.

Sad već bivši igrač Partizana kaže da je svestan u kakav je tim došao jer je do sad imao prilike, braneći boje crno-belih, da oseti atmosferu nastupa u Turskoj.

„Igrao sam već ovde, znam da su emotivni kao i naši navijači, da žarko žele velike uspehe. Ta želja ponekad nanese i pritisak, ali, kroz karijeru sam pokazao da znam da se nosim sa tim. Na kraju, košarka se igra zbog navijača i verujem da ih neću razočarati“, jasan je Bogdanović.

Ljubimac navijača crno-belih ne krije da mu rastanak sa „Grobarim“ izuzetno teško pada:

„Uh… Za prethodne četiri sezone baš sam se vezao za njih. Bili su uz mene i u lepim i u teškim momentima. Uvek su me bodrili. U ovom nekom „vakumu“, dok se čekalo gde ću nastaviti karijeru, znao sam da pregledam klipove sa naših utakmica. To je ljubav. Iz ljubavi i emocija rađa se košarka… Bićemo jednog dana ponovo zajedno…“, kaže Bogdan.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter