0
Domaći fudbal

Zvezda rešila dugovanja prema dvojici igrača, FIFA i dalje za vratom

Objavljeno: 06.07.14 u 11:48

Čelnici Crvene zvezde uspeli su da namire zaostala dugovanja prema poljskom igraču Gžegoržu Bronovickom, ali i prema slovencu Mirnesu Šišiću.

FK-Crvena-zvezda-logo

Upravo zbog dugovanja koje crveno-beli vuku unazad nekoliko godina, FIFA je upozorila da će oduzeti bodove klubu s Marakane.

„Moramo do 6. jula da isplatimo Bronovickom 837.000 evra, a Šišiću 190.000. Ako to ne uradimo, mogu da nam oduzmu šest bodova i daju nam novi rok od 30 dana za uplatu“, rekao je na svojoj promociji novi šef struke crveno-belih, Nenad Lalatović, prenosi „Sportski žurnal“.

Za sada nije poznato na koji način su Zvezdini funkcioneri rešili ova dugovanja, pa je tako nesigurno da li su igrači oprostili dug ili im je na račun legao novac.

Ono što se zna jeste da je Bronovicki je stigao u Ljutice Bogdana u julu 2007. godine iz Legije, a Šišić iz Olimpjakosa 2009. godine.

Ono što se zna od ranije jeste da bi u ekstremnim okolnostima FIFA mogla da suspenduje Zvezdu čak i u JSL, a taj čin bio bi ravan apsolutnom presedanu.

„FIFA ima mehanizme kojima može Zvezdu da spreči da se takmiči u domaćoj ligi ili da joj odredi start sa minus bodovima. Finansijska kazna je sigurna, a sve navedeno će se desiti ako ne plate dugove igračima. Nažalost, ova dešavanja su bolna i teška ali i poslednja šansa da se ljudi koji vode naše klubove dozovu pameti. Ukazivali smo na probleme i moguće posledice, smejali su nam se, a sve smo bili u pravu„, naveo je Sindikat Nezavisnost nakon što je UEFA suspendovala Zvezdu iz Evrope.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter