0
Evroliga

Šilobad: Kakvo crno apliciranje za vajld-kartu, neigranje Partizana u EL je maslo ABA lige!

Objavljeno: 03.07.14 u 11:23

Košarkaški klub Partizan naredne sezone neće igrati Evroligu po prvi put od 2002. godine. Takvu odluku doneli su čelnici elitnog košarkaškog takmičenja koji su poslali Partizan u Evrokup.

Mlađan Šilobad

Nedavno, predsednik Evrolige Đordi Bartomeu je obrazložio zbog čega crno-beli nisu dobili specijalnu pozivnicu, takozvanu „vajld kartu“ za eltino košarkaško takmičenje.

Prema njegovim rečima, čelnici crno-belih nisu ni aplicirali za vajld-kartu što je jedan od uslova za njeno dobijanje. Međutim, ovakvo obrazloženje Bartomeua nimalo se nije dopalo čelnicima Partizana.

Prema rečima poslovnog direktora kluba iz Humske, Mlađana Šilobada, takve reči prvog čoveka EL nisu utemeljene na realnoj priči, a iza svega se krije – ABA liga.

„Ako neko sa ovih prostora poznaje, uslovno rečeno, evroligašku „papirologiju“, onda je to Partizan. Pa, trianest sezona smo redovno igrali. I, nismo pali sa kruške. U propozicijama jasno piše da bord Evrolige određuje ko će dobiti vajld kartu i ko će igrati u kvalifikacijama. Dobili smo precizan dopis da apliciramo za Evrokup, sumu koju treba uplatiti da bi sve bilo validno. Nigde ne postoji ni pola slova o konkurisanju za kvalifikacionu vajld kartu. Ne svađamo se sa Bertomeuom, naprotiv. Znamo mi odakle vetar duva“, rekao je Šilobad za  list“Sport“.

Nakon toga je obrazložio kako su to rukovodioci ABA lige uticali na izostanak šampiona Srbije iz elitnog takmičenja:

„Sve ovo je samo pranje ovih iz ABA lige, ne bi li stvorili utisak da su „poginuli“ pomažući da naš klub dobije šansu da se eventualno domogne Evrolige. Ne mogu da tvrdim, sve se dešavalo iza dobro zatvorenih vrata, ali su sigurno, posle ovakvog raspleta, uticali da se sa najvišeg mesta Evrolige plasira takozvana naša „proceduralna greška“. Ne želimo da se svađamo sa rukovodstvom elitnog takmičenja svesni pogubnih posledica, kao što nam je odavno jasan položaj kluba u evropskim okvirima bez obzira na sjajne partije, pune dvorane i ostalo… Ali, ne moramo, mislim zahvaljujući intervenciji ABA liga, da slušamo i ovakva objašnjenja“, podvukao je Šilobad.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter