0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević: Neka Dačić zove ULEB

Objavljeno: 27.06.14 u 14:48

Košarkaški klub Partizan prvi put od 2001. godine neće se naći u Evroligi. ULEB je odlučio da, nakon odustajanja Cibone, ne pozove crno-bele u kvalifikacioni turnir EL, iako je to izgledalo kao logičan potez.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener Partizana Duško Vujošević ne krije razočarenje nakon takvog epiloga.

„Čestitam Crvenoj zvezdi na pozivu Evrolige i želim im uspešnu sezonu, to je prva stvar.Očigledno je da je minuli završni turnirJadranske lige u Beogradu dobro iskorišćen da se gosti fino ugoste, ali i za sastanke sa čelnicima elitnog evropskog takmičenja na Jadranu. Kao što se i neko pobrinuo da se čelnicima evropskog nadmetanja plasira potpuna informacija o finansijskom stanju Partizana, koji su uporedili sa onim u Ciboni. To su iste one osobe koje su u dobroj meri provocirale našu klupsku materijalnu situaciju“, izjavio je Vujošević za list „Sport“.

On je pozvao ministra Dačića da reaguje i kontaktira čelnike ULEB-a.

„Nadam se da će se gospodin Dačić, koji se nedavno obratio UEFA, odnosno prvom čoveku Mišelu Platiniju, ne bi li pomogao FK Crvena Zvezda u rešavanju problema učešća u Ligi šampiona, ovoga puta setiti i nas. Mogao bi da piše, recimo ULEB, evropskoj klupskoj asocijaciji, da se Partizanu izađe u susret zbog svega ovog što se desilo“, smatra šef struke crno-belog tima.

Vujošević naglašava da je na odluku Evrolige uticalo to da iza Zvezde stoje grad i država.

„Na odluku je uticala spoznaja da Beograd i Srbija stoje iz „crveno-belih“, ali ne i iza našeg kluba, u u istoj onoj situaciji kada imamo jednog protivnika u Evroligi. Partizan godinama pravi rezultate, ali i proizvodi igrače, igru, sprecifičan način rada, a sa svim tim stvarima davao je posebnu dimenziju elitnom takmičenju. Da ne pominjem rekordne posete. Ali, sve to očigledno nije bilo dovoljno„, podvukao je Vujošević.

Kako je objasnio, sve to što se dešava dokazalo je da sportski motivi nisu bili u prvom planu kada je ULEB donosio odluku. On je dodao da deo odgovornosti svakako leži i na čelnicima ABA lige koji, kako smatra, nisu obavili svoj posao na najbolji mogući način.

Vujošević je i ranije negodovao zbog odluke ULEB-a da Partizan pošalje u Evrokup.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter