0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Vujošević o ‘presudi’ Evrolige: Odluka nije u duhu sporta

Objavljeno: 26.06.14 u 08:33

Košarkaši i navijači Partizana doživeli su pravi šok, budući da su čelnici ULEB-a odlučili da ne pozovu crno-beli tim u kvalifikacije za Evroligu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Strateg crno-belog tima, Duško Vujošević iznenađen je odlukom čelnika elitnog takmičenja. On smatra da ta odluka ne samo što nije dobra po njegov tim, već nije ni po Evroligu, pošto je Partizan godinama unazad igrao elitno takmičenje u kojem je beležio sjajne rezultate.

„Nekako mi izgleda da ova odluka nije u duhu sporta, a ni u interesu Evrolige. Partizan je u toj ligi godinama beležio odlične rezultate, proizvodio igrače i sjajno igrao, a sve sa minimalnim budžetom“, rekao je Vujošević, preneo “Mondo“.

Šef struke Partizana uveren je i da odluku čelnika Evrolige determiniše i apsolutno odsustvo logike.

‘Ako je Cibona odustala, bilo je logično da njeno mesto pripadne sledećem timu po plasmanu u ABA ligi. Po istoj toj logici je Partizan trebalo da se nađe u kvalifikacijama“, smatra Vujošević.

Šef struke crno-belih podvlači i da se možda u Partizanu nisu na pravi način pripremili za ovaj trenutak, za razliku od “nekih drugih“ klubova.

“Možda je neko tamo čuo da smo u istoj teškoj materijalnoj situaciji baš kao i Cibona, pa misli da ne bismo imali para za takmičenje u Evroligi. Rekao bih da su drugi bolje od nas pripremili taj sastanak, a u Ulebu su skloni pripremama takve vrste„, zaključio je Vujošević.

Umesto u kvalifikacijama za Evroligu, Partizan će naredne sezone nastupiti u Evrokupu i jedino kroz plasman u ABA može izboriti povratak u elitu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter