0
Košarka

Treća pobeda ‘orlića’ u Turskoj

Objavljeno: 27.06.14 u 20:11

Mlada reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina starosti, sa maksimalne tri pobede u grupnoj fazi takmičenja stavila je pečat na plasman u polufinale turnira „Turgut Atakol“ u Istanbulu. Izabranici selektora Dejana Mijatovića u trećem kolu grupe „A“ savladali su odličnu selekciju Bugarske posle velike borbe, iako se u na samom startu duela činilo da će naš mladi tim rutinski doći do novog trijumfa. Atipična selekcija Bugarske je serijom pogodaka za tri poena (26-13) pravila dosta problema našim reprezentativcima koji su ipak u samom finišu imali dovoljno strpljenja i koncentracije da pronađu najbolja rešenja i osvoje nove dva boda: Srbija U20 – Bugarska U20 86:83 (27:14, 18:30, 24:24, 17:15).

lopta-kos-ruke

Posle uvodnih minuta duela činilo se da će naš mladi tim bez većih poteškoća stići do novog trijumfa. Zahvaljujući raspoloženim Nikoli Jovanoviću, Ognjenu Jaramazu i Marku Tejiću Srbija je brzo povela sa 14:3, a prvu četvrtinu rešila u svoju korist sa 27:14. Međutim, u drugoj deonici odnos snaga na terenu sa naglo promenio. Reprezentativci Bugarske su pogodili čak sedam trojki, od čega je iza linije 6,75 Aleksandar Vezenkov čak pet puta bio precizan. Od sigurnog i ubedljivog vođstva, izabranici selektora Mijatovića su posle prvog poluvremena imali samo poen prednosti – 45:44.

Nikako reprezentativci uspevali da se rezultatski odlepe tokom treće deonice što je sve više unosilo nervozu u redove našeg tima. Selekcija Bugarske nastavila je da forsira šut iz daljine što im je u 31. minutu donelo i prvo vođstvo – 72:69. Bilo je to dovoljno upozorenje našem mladom timu da se konsoliduje i zaigra mnogo bolje u samoj završnici. Usledile su dve trojke Nikole Rebića, nekoliko odličnih akcija Nikole Jankovića i Jovana Novaka za odlučujuću prednost koja je stečena u 39. minutu – 84:78. Bugari se nisu predavali do samog kraja, ali sve što su uspeli da urade bilo je da se izbore za častan poraz – 86:84.

– Zaista nije bilo lako protiv fantastične šuterske ekipa kao što je selekcija Bugarske. Uspeli smo da ih primirimo u prvoj četvrtini, ali su nam u drugoj deonici ubacili čak 30 poena. Na isteku prvog poluvremena pogodili su trojku sa polovine terena. Stigao nas je možda i umor, jer nam je ovo treća uzastopna utakmica. Ipak, uspeli smo da dođemo da novog trijumfa i potvrdimo plasman u polufinale. Podbacili smo u odbrani, ali raduje činjenica da sve bolje funkcionišemo u fazi napada. Cilj pred ovaj turnir nam je bio da se što bolje uigramo, uklopimo što više igrača u sistem igre, ali ćemo pokušati da i u sledeća dva meča ostavimo što boljim utisak i zabeležimo dobar rezultat – istakao je Dejan Mijatović, selektor U20 reprezentacije Srbije.

Srbija U20: Đorđević, Rebić 11, Pot 3, Bursać, Kutlešić, Todorović 5, Novak 12, Jaramaz 8, Janković 24, Babović, Apić, Tejić 23.

Bugarska U20: Ivkov, Marinov, Mihajlov 8, Vezenkov 27, Stojanov 6, Karanfilov 3, Minkov 9, Grožev 4, Pejčinov, Vutev 20, Galabov 6, Titov.

Polufinalnu utakmicu na turniru „Turgut Atakol“ u Istanbulu reprezentacija Srbije odigraće u subotu od 17:30 časova. Protivnik izabranika Dejana Mijatovića još nije poznat, jer sve reprezentacije iz grupe „B“ (Turska, Francuska, Rusija i Crna Gora) posle dva odigrana kola imaju skor 1-1.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter