0
Fudbal

Meksikanci poslali Hrvate kući, šou Brazila protiv Kameruna (VIDEO)

Objavljeno: 23.06.14 u 23:55

Poznati su učesnici osmine finala Svetskog prvenstva iz grupe A. U velikom derbiju, direktnom dvoboju za drugo mesto, Meksiko je za svega deset minuta demolirao Hrvatsku 3:1 (0:0), dok je Brazil „sambom“ na travnatom tepihu „slomio“ Kamerun 4:1 (2:1).
GiovanidosSantosMexico_2775564

Hrvatska ide kući. Za Modrića, Rakitića, Mandžukića i drugare Mondijal je završen. „Vatrenima“ su kofere spakovali Meksikanci i to sasvim zasluženo. „Sombrerosi“ su održali čas fudbala komšijama i sa pravom će igrati u osmini finala Svetskog prvenstva.

Dugo je na semaforu stajao rezultat 0:0, Latinoamerikanci su promašivali šanse, sudija im sredinom drugog poluvremena nije svirao čist penal, a onda su za svega deset minuta tri puta savladali Pletikosu. Prvo ga je matirao Markez udarcem glavom posle kornera, potom Guardado fantastičnom završnicom kontranapada, a šlag na tortu je stavio Ćićarito za 3:0.



Perišić
je četiri minuta pre kraja postigao počasni gol za Hrvate i tako sprečio Meksikance da bez primljenog gola odu u drugu rundu.

„Sombrerosi“ će u osminu finala sa drugog mesta u grupi A, pošto je Brazil „sambom“ na terenu pregazio Kamerun. Nejmar se igrao sa odbranom „lavova“ i u prvih 45 minuta postigao dva gola. U međuvremenu je Kamerun uspeo da izjednači golom Matipa, ali je to bilo sve od ove afričke zemlje na ovom meču.

Brazil je treći gol, Fred bio strelac, postigao iz čistog ofsajda, ali je zato akcija kod četvrtog važila za „dva gola“. Bila je to igra na petoparcu tri fudbalera, koju je rutinskim šutem golom ukrasio Fernandinjo. Za ubedljivih 4:1 i prvo mesto „karioka“ u grupi.

Tako će u prvom kolu nokaut faze Brazil igrati protiv suseda Čilea, dok će Meksiko ukrstiti koplja sa Holandijom.

Tabela A grupe: Brazil 7 (7:2), Meksiko 7 (4:1), Hrvatska 3, Kamerun 0.

Tok utakmice:

90′- Kraj utakmica. Brazil i Meksiko su se plasirali u osminu finala Svetskog prvenstva.

89′- Rebić je napravio oštar faul i dobio je crveni karton. Hrvatska je meč završiti sa deset igrača na terenu.

86′- GOOOOOOOOOL- „Vatreni“ postižu počasan gol. Strelac je Perišić.

84′- GOOOOOOOOOL- Kakava akcija Brazilaca. Oskar je dodao loptu Fernandinju, ovaj je poslao do Freda, napadač karioka je vratio Oskaru, ovaj Fernandinju, a vezisti Mančester sitija nije bilo teško da matira Itanđea za 4:1.

82′- GOOOOOOOOOOL- Hrvatska je demolirana. Kofere Modriću i drugarima zatvorio je Ćićarito. Meksiko vodi 3:0.

78′- Rebić je propustio najbolju šansu za „vatrene“. Odlično je mladi napadač Fiorentine ušao u kazneni prostor, šutirao, savladao Očou, ali je Moreno klizećim startom spasio siguran pogdak.

76′- GOOOOOOOOOL- Hrvatska je u velikom problemu. Brzu kontru su izveli Meksikanci, a Guardado je pogodio za 2:0. „Sombrerosi“ su jako blizu drugog kruga Mondijala.

72′- GOOOOOOOOOL- Meksiko vodi 1:0. Korner sa leve strane je izveo Erera, a najviši u skoku bio je Markez i glavom loptu poslao iza leđa Pletikose. Hrvatima su potrebna dva gola kako bi prošli u drugi krug.

65′- Sudija oštetio Meksikance. Agilar je uhvatio volej u kaznenom prostoru Hrvatske, Srna je igrao, čini se sa željom, rukom, a Irmatov je pokazao na korner, a ne na „belu tačku“.

62′- Korner sa leve strane je izveo Meksiko, ali je pokušaj udarca glavom Markeza završio daleko preko gola.

49′- GOOOOOOOOOL- Brazil je povećao prednost protiv Kameruna na 3:1. Afrikance je drastično oštetio pomoćni sudija, pošto je Fred postigao gol iz ofsajda. Ponovo je asistent bio Marselo.

45′- Na obe utakmice je odsviran kraj prvog poluvremena. U duelu Meksika i Hrvatske nema golova, dok Brazil vodi 2:1 protiv Kameruna.

40′- Slobodan udarac za Hrvatsku protiv Meksika. Srna je šutirao, ali daleko preko gola.

35′- GOOOOOOOOOOL- Brazil ponovo vodi protiv Kameruna. I opet je strelac Nejmar. Brazilska superzvezda je dobila pas od Marsela, a potom se soloprodorom oslobodila čuvara i po drugi put savladala Itanđjea.

29′- Perišić je imao šansu da dovede Hrvatsku u vođstvo, ali je njegov šut završio daleko preko gola.

26′- GOOOOOOOOOL- Veliko iznenađenje u Braziliji. Kamerun je golom Matipa izjednačio na 1:1. Njom je dodao loptu u prazno, a igrač Šalkea lagano matirao Sezara.

19′- Nova stopostotna šansa za Meksiko. Napadač „sombrerosa“ Peralta je izašao sam na golmana Pletikosu, ali se u odsudnom trenutku okliznuo i propala je velika prilika za gol.

17′- GOOOOOOOOOL- U drugoj utakmici A grupe Brazil je poveo protiv Kameruna 1:0.  Strelac je bio Nejmar. To je bio 100 gol Brazilaca na svetskim prvenstvima.

16′- Veliku je šansu imala reprezentacija Meksika. Vezista Porta Erera je šutirao sa 25 metara i lopta je zatresla prečku. Pre ove šanse Hrvatska je imala inicijativu, ali bez konkretne prilike za gol.

Kamerun – Brazil 1:4 (1:2)
Matip 26 – Nejmar 17, 35, Fred 49, Fernandinjo 84.

Stadion: Nasional de Brazilija (Brazilija) Gledalaca: oko 73.000 Sudija: Erikson (Švedska)

Kamerun: Itanđe, N’Kulu, Niom, Bedimo, Matip, N’Guemo, M’Bia, Eno, Čupo-Moting, Mukanđo, Abubakar Brazil: Sezar, Alveš, Silva, Luiz, Marselo, Gustavo, Paulinjo, Oskar, Fred, Hulk, Nejmar

Hrvatska – Meksiko 1:3 (0:0)
Perišić 86 – Markez 72, Guardado 76, Ernandez 82.

Stadion: Itaipava Arena (Resife) Gledalaca: oko 46.000 Sudija: Irmatov (Uzbekistan)

Hrvatska: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko, Modrić, Pranjić, Rakitić, Perišić, Olić, Mandžukić.
Meksiko: Očoa, Markez, Rodrigez, Gvardado, Agilar, Moreno, Lajun, Erera, Vaskez, Peralta, Dos Santos.

hotsport.rs– D.N.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter