0
Fudbal

Pa gde je taj fudbalski čelendž? Pogledajte kako su sudije ‘pokrale’ BIH (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.14 u 11:30

Fudbaleri Bosne i Hercegovine tokom prošle noći doživeli su i drugi poraz na Mundijalu, ovog puta od Nigerije rezultatom 1:0. Na taj način izabranici Safeta Sušića eliminisani su sa Svetskog prvenstva.

Edin-Dzeko-BIH-Nigerija-Ofsajd

Međutim, meč je apsolutno obeležio poništen pogodak igrača BIH, Edina Džeka. Naime, u 20. minutu meča, Džeko je ostao sam sa golmanom Nigerije oči u oči. Naravno, fudbaler Mančester Sitija je rutinski rešio ovu situaciju.

Ipak, linijski sudija je zamahao zastavicom, a glavni arbitar na susretu, Australijanac, Piter O’Liri uvažio je signalizaciju svog pomoćnika. I sve bi bilo okej, da usporeni snimak i savremena kompjuterska tehnologija nisu utvrdili da je – došlo do kardinalne greške!

Kako je ovo prvo Svetsko prvenstvo na kojem se primenjuje tehnologija, koja istina ima zadatak samo prilikom odlučivanja oko toga da li je lopta prešla gol liniju ili nije, postavlja se pitanje: da li bi možda u fudbalu trebalo uvesti neko pravilo „čelendža“, baš kao u tenisu?

Ono što je izvesno, nije samo slika koja govori u prilog greške sudija, već i ovaj video zapis sporne situacije. Svakako, reprezentaciji BIH će to biti slaba uteha, pošto moraju da spakuju kofere…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter