0
Fudbal

Alžirci na brzinu napunili mrežu Koreje (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.14 u 22:51

Fudbalska reprezentacija Alžira savladala je Južnu Koreju sa 4:2 (3:0) u drugom meču 2. kola grupe H i tako došla u poziciju da odlučuje sama o svojoj daljoj sudbini odnosno o plasmanu u osminu finala.

alzirci

Ekipa Vahida Halilhodžića je u drugom delu drugog poluvremena na vrhunski način krunisala svoju bolju igru napunivši do vrha mrežu Korejanaca, koji su u drugih 45 minuta u dva navrata pokušali da se vrate u igru, ali im to nije uspelo u potpunosti pa sada više ništa nije u njihovim rukama.

Kako je Belgija osvojila šest bodova u prve dve utakmice ona je siguran putnik u osminu finala, ali i dalje teoretski može da izgubi prvo mesto i to ukoliko doživi poraz od Koreje, a Alžir savlada Rusiju. Koreja u dve varijante može do eliminacija i to ukoliko Alžirci i Rusi remiziraju, a oni savladaju ubedljivo Belgiju, ili ako Rusi savladaju Alžir, a oni Belgiju sa jednim golom više.

Tabela: Belgija 6 bodova (+2), Alžir 3 (+1), Rusija 1 (-1), Južna Koreja 1 (-2)

Drugo poluvreme:

Uporni Azijati i pored velikog zaostatka se nisu predali već su u 72. minutu preko Ja-Keol Kua, koji je odlično reagovao na asistenciju Keon-Hu Lija, postigao gol za 2:4.

Međutim, u jeku napada Korejanaca koji su bili blizu da postignu drugi gol sevnula je odlična akcija Afrikanaca, Braimi je povukao loptu, odigrao dupli pas sa Fegulijem, a potom bez ikakvih problema savladao protivničkog golmana za ponovo nedostižnih +3 – 4:1.

Već na startu drugog dela igre tačnije u 50. minutu centarfor Korejanaca Hung-Min Son odlično se snašao u šesnaestercu alžiraca posle slučajnog štopovanja lopte leđima. usledio je odličan dribling kojim je izbacio odbranu rivala, a potom je loptu poslao u gol i to kroz noge alžirskog golmana M’Bolija – 1:3.

Prvo poluvreme:

Za samo dva minuta od 26. do 28. reprezentacija Alžira je postigla dva gola i tako krunisala svoju bolju igru u prvom delu prvog poluvremena. Najpre je centarfor Slimani iskoristio jednu dubinsku loptu, izbio je sam ispred golmana Južne Koreje i rutinski ga je savladao, da bi potom Hališ posle kornera praktično zakucao loptu u mrežu gola rivala za ogromnih 2:0.

Pred kraj prvog poluvremena tačnije u 38. minutu na nedostižnih 3:0 za Alžir podigao je Đebur kojem nije bilo teško da posle vrhunske asistencije Slimanija postigne gol.

Stadion: Beira Rio (Porto Alegre)
Gledalaca: oko 58.000
Sudija: Roldan (Kolumbija)

Južna Koreja: Jung, Jun, Kim, Hong, Jong Li, Ki, Čung-Jong Li, Ku, Han, Park, Son

Alžir: M’Boli, Bugera, Mesba, Hališ, Mandi, Međani, Braimi, Feguli, Đabu, Bentaleb, Slimani

U drugom meču 2. kola grupe H sastaju se Južna Koreja i Alžir, a obe reprezentacije i dalje gaje nadu da bi baš oni mogli da se pridruže Belgiji u osmini finala.

Naime, nakon „minimalca“ Belgijanaca protiv Rusa ostalo je samo još jedno mesto koje vodi u eliminacionu fazu, a za njega se bore sve tri preostale selekcije. Eventualnim trijumfom Koreja bi bila veoma blizu tom cilju, pobeda Alžira bi njima donela nadu, dok bi remi najviše odgovorao Rusima koji bi se tako vratili u igru.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter