0
Fudbal

Fudbalska drama u režiji Gane i Nemačke, završena remijem (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.14 u 22:58

Reprezentacija Nemačke odigrala je nerešeno sa reprezentacijom Nemačke pošto je u drugom kolu grupe G meč završen rezultatom 2:2. 

Nemacka-Gana

Nakon poražavajućeg prvog poluvremena koje se slobodno može opisati kao kazna za oči, usledilo je spektakularno drugo poluvreme. Nemci su stigli do prednosti golom Marija Gecea u 51. minutu, nakon sjajnog dodavanja Milera.

Tek što se krenulo sa centra, izjednačenje Gani doneo je Ajev, nakon gotovo preslikane akcije „Pancira„, u 53. minutu. Jedina je razlika što je ovog puta centrira Muntari.

Usledio je kompletni šok za Nemce, prednost „crnim zvezdama“ u 63. minutu doneo je Asamoa Gijan koji je raspalio po lopti i matirao Nojera.

Nemcima je zlata vredan bod doneo džoker Joakima Leva, Miroslav Klose. Tek što je ušao u igru, u 69. minutu, golom posle kornera.

Do kraja susreta obe ekipe imale su svoje prilike da dođu do prednosti. U pojedinim trenucima sebični reprezentativci afričke reprezentacije, donosili su loše odluke u samim završnicama napada, pa je tako rezultat ostao nerešen.

Tok meča:

90 (+3) Kraj meča, Gana i Nemci podelili su bodove u drugom kolu grupe G.

89 – Miroslav Klose mogao je iz heroja da preraste u superheroja, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla metar pored desne stative golmana Daude.

87 – Nemačka je zaigrala „tika-taku“, lopta je na kraju došla do Ozila na levom krilu, probao je da centrira po zemlji, ali je štoper Gane u poslednjem trenutku otklonio opasnost „katapultiravši“ loptu bez razmišljanja.

83 – Sjajna kontra Gane, Asamoa Gijan je primio loptu na desnom krilu, u stilu Ronaldinja je prošao svog čuvara, „zavrnuo“  je ka Ajevu, ali je on prebacio prečku. Čak i da je pogodio, arbitar je signalizirao ofsajt.

76 – Slobodan udarac za Nemačku, iskosa sa leve strane gola Daude. Probali su Nemci da dekoncetrišu „živi zid“, trojica igrača su prvo preskočila loptu, a onda je Švajnstajger uputio očajan udarac koji je „pripretio“ jedino navijačima na severnoj tribini stadiona Kasterlao.

69 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!! Joakim Lev „nanjušio“ je izmenu. Miroslav Klose je pogodio iz prvog kontakta sa loptom, nakon kornera koji je dosuđen pre nego što je ušao u igru! Ovo je 15 gol na Svetskim prvenstvima!

68 – Iznerviran vođstvom, selektor „Pancira“ sa terena je povukao vezne igrače Kedeiru i Gecea, a u „vatru“ je ubacio Bastijana Švajnstajgera i napadača Miroslava Klosea.

65 – Tek što su Nemci krenuli sa centra, izgubili su loptu, a Gijan, koga ima svuda na terenu, fantastičnim driblingom je prošao duž leve aut linije, imao je dvojicu saigrača u šesnaestrcu, ali se odlučio na šut i pogrešio.

63 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Fantastična akcija Gane, Muntari je pronašao Gijana koji je ostao iskosa sa desne strane sa Manuelom Noerom. Asamoa Gijan nije želeo ništa da rizikuje, opalio je kao iz topa i „probušio“ mrežu!


54 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Gana stiže do izednačenja! Gotovo „preslikana“ akcija od pre tri minuta, sjajan centaršut sa desne strane, sjano reaguje Ajev, samo – umesto kolenom, glavom ubacuje loptu u donji levi ugao nemoćnog Nojera!


51 – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Miler je iznenadnim centaršutem s desne strane, pronašao usamljenog Gecea koji se našao između dvojice igrača Gane. Probao je glavom, šutirao je kolenom, ali je lopta ipak ušla u mrežu!

46 – Počelo je drugo poluvreme izuzatno nezanimljivog meča između Gane i Nemačke. Selektor Joakim Lev je napravio jednu promenu, u svlačionici je ostavio Boatenga, a na „tepih“ je poslao Mustafija.

45 (+1) – Domaći arbitar, Brazilac Sandro Rići, duvanjem u pištaljku označio je kraj jednog od najnezanimljivijih poluvremena u dosadašnjem toku Mundijala.

38 – Šut u okvir gola Marija Gecea, koji je stigao nakon polu-voleja, više je ispunio statističku kategoriju „šutevi u okvir gola“, nego što je bio ozbiljnija pretnja golmanu Gane.

34 – Fantastičan solo-prodor levog beka Gane, Gijana, koji je pretrčao gotovo kompletnu polovinu „Pancira„, izbio je „oči u oči“ sa Nojerom, pomerio je loptu želeći, najverovatnije, da iznudi kontakt i penal, ali se situacija završila uzdasima sa tribina.

29 – Nova prilika za Nemačku nije dovela do promene rezultata. Gece je dobio sjajnu dugu loptu u srcu šesnaesterca, iskosa sa desne strane golmana Daude. Sjajni asistent želeo je da opravda reputaciju, pa su Afrikanci izbacili loptu u korner. Čini se da je doneo pogrešnu odluku i da je mogao da šutira.

21 – Miler se našao u izvandrednoj prilici nakon sjajnog pasa Mesuita Ozila. Međutim, momak koji je „isprosio“ crveni karton Pepea u prvom meču, sapleo sa na rubu peterca, traljavo je šutirao, a ono što je bio već viđen pogodak, završio je kao „hajlajt“ blam.

13 – Nakon početnog ispitivanja snaga, prvu uzbudljiviju situaciji videli smo pred golom „Pancira„. Šutirao je Atsu sa nekih 20-25 metara, ali je Nojer bio dobio dobro postavljen.

1 – Igrači Nemačke krenuli su sa centra, igraju u belim dresovima, dok su „crne zvezde“ u komplet crvenoj uniformi.

Nemci su demonstirali silu u prvom susretu, pošto su sa 4:0 deklasirali Portugaliju, u meču koji je prošao u znaku glume Milera, i crvenog kartona Pepea.

Sa druge strane, selkcija Gane nije imala debi u Brazilu kakav su njeni navijači priželjkivali, pošto su sa 2:1 izgubili od SAD.

Ne treba sumnjati da afrička selekcija, koja je predstavljala najprijatnije iznenađenje prethodnog SP pod kormilom našeg Miroslava Rajevca, želi da popravi utisak.

Stadion: Kasterlao, Fortalesa

Sudija: Sandro Rići (Brazil)

Gledalaca: oko 60.000

Nemačka: Nojer (golman), Huveds, Humels, Kedeira, Ozil, Miler, Lam (kapiten), Mertezaker, Kros, Gece, Boateng

Gana: Dauda (golman), Gijan (kapiten), Atsu, Princ, Aje, Muntari, Rabiu, Džonatan, Asamoa, Boja, Harison

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter