0
Fudbal

Hodžson: Neću da podnesem ostavku

Objavljeno: 20.06.14 u 11:24

Reprezentacija Engleske ima kohetira sa teorijom, budući da joj samo ona može obezbediti prolaz u narednu fazu Mundijala. Ipak, to nije razlog zbog kojeg bi seletor ove zemlje Roj Hodžson podneo ostavku.

Hodzson

Fudbaleri Engleske doživeli su potpuni brodolom u Brazilu, pošto su poraženi u oba dosadašnja duela. Najpre od Italije, da bi im sinoć skalp skinuli Urugvajci pobedom od 2:1.

Uprkos što su šanse „ostrvljana“ sada samo u domenu teorije, selektor ove zemlje Roj Hodžson nema nameru da svojevoljno napusti kormilo nad reprezentacijom.

Nemam nameru da podnesem ostavku. Ja jesam veoma razočaran, ali mislim da to nije razlog da napustim klupu selecije. Ne, nikako. Ipak, naravno, ako Fudbalski savez misli da nisam pravi čovek za ovaj posao, to će biti njihova odluka. Moja neće biti sigurno„, istakao je Hodžson posle fijaska u drugom meču.

Da bi „Gordi albion“ opstao u Brazilu potrebno je da se dogodi skoro pa čudo. Englezima je jedini spas u pobedama Italije u oba preostala duela, dok oni sami moraju da deklasira Kostariku u poslednjem susretu na SP.

Hodžson je svega toga svestan, a svestan je i činjenice da će najverovatnije biti prvi selektor od 1958. godine koji nije uveo Engleze u osminu finala. Međutim, to nije dovoljno za njegovu želju za ostavkom.

„Svestan sam da su nam šanse za prolaz u domenu teorije i da su izuzetno male. Znam da zavisimo od učinka Italije. Svestan sam da „Azuri“ moraju da pobede dva meča sa velikom razlikom i da isto i mi moramo da uradimo u duelu sa Kostarikom. Protiv Urugvaja su nam trebali bod ili tri, ali nismo uspeli u tome. Teško mogu da pronađem prave reči da opišem razočarenje, bili smo uvereni da ćemo napraviti dobar rezultat, ali i dalje stojim iza svojih reči„, jasan je Hodžson.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter