2
Košarka

Vučić: Moj brat napušta Zvezdu na kraju sezone, a ‘večiti’ će puniti budžet, a ne prazniti

Objavljeno: 18.06.14 u 10:46

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da odgovori na najnovije prozivke koje su stilge od trenera košarkaškog kluba Partizan, Duška Vujoševića.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Nakom skandaloznog prvog duela finalne serije u košarci koji je kulminiro opštom tučom na parketu, strateg crno-belih optužio je rođenog brata premijera Srbije, Andreja Vučića, da koristi poziciju kako bi primorao sudije da protežiraju crveno-bele, oglasio se lider „Naprednjaka“ i premijer Srbije.

 „Nekada nije bio problem da braća Mirko i Draško Petrović, inače vrlo vredni ljudi, budu u državnom aparatu. Moj brat je obrazovan čovek, završio je Ekonomski fakultet sa prosekom devet, a nekima smeta čak što je član uprave KK Crvena zvezda, u kojem ne prima platu, ne uzima ništa. Ali, evo da vas obavestim da će on na kraju sezone podneti ostavku“ izjavio je Aleksandar Vučić za list „Alo!“ i dodao:

„Toliko o toj priči o željama velike vlasti. On mnogo voli Crvenu zvezdu, borio se za nju na najčasniji mogući način i tako će da je i napusti, jer je očigledno da ne sme da bude nigde, jer je moj brat“, kazao je Vučić

Srpski premijer je dodao da će se od klubova u budućnosti očekivati da pune budžet republike, umesto da ga prazne:

„Ono što me u ovom trenutku zanima jeste da ministar Udovičić pripremi što pre u dogovoru sa savezima i klubovima zakon o privatizaciji u sportu i da se krene u njegovu privatizaciju. Mi želimo da od njih uzimamo novac za državu, a ne da im dajemo, ali ćemo ipak do tada morati nešto da im damo, ali će to biti pošteno raspoređeno kao i do sada“, naveo je Vučić za ovaj list.

Premijer Srbije navodi da ima ozbiljnu nameru da prekine sa svim pričama klubova oko toga ko je koliko dobijao novca:

„Svi pričaju o tome da je država dala jednima više, drugima manje, a onda shvatite da je država kriva, jer je davala. Nije bilo ni transparentnih finansija, ni odgovornosti prema trošenju novca. Ono što je najvažnije jeste zašto bi država davala toliki novac umesto da profitabilni sportski klubovi plaćaju porez“, podvukao je lider Naprednjaka.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

2 Komentara

  1. Bolje da im pošalješ revizora u celo JSD (čuj-Jugoslovensko) pa da objasne gde su trošili pare kada kukaju da nemaju!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter