1
Košarka

FOTO:STARSPORT

Vujošević: SNS delegira sudije

Objavljeno: 17.06.14 u 09:50

 Trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević izrazio je zadovoljstvo što su njegovi momci stigli do izjenačenja sa Crvenom zvezdom u finalnoj seriji KLS.

Duško Vujošević

 Partizan je u drugom duelu u Pioniru deklasirao crveno-bele rezultatom 82:62. Posle utakmice Vujošević nije krio emocije zbog važnog trijumfa:

„Naravno da sam presrećan što smo uspeli da dobijemo jednog zaista jako kvalitetnog protivnika u jako ovom važnom momentu. Ja moram da se vratim na sve ono što je prethodilo duelu, na onu prethodnu utakmicu i na ono što se dešavalo u prethodne dve. Sudije su sada pokazale hrabrost jer su bile objektivne i nisu uticale na ishod. Nisu imale tendenciju“, smatra je Vujošević.

Šef stručnog štaba u svom stilu kometarisao je i incidente na prvom meču finalne serije. On je objasnio da je igrače sa terena povlačio kako bi „opomenuo sudije da bolje obavljaju svoj posao“.

„Prošlu utakmicu Zvezda je jako dobro krenula, iskoristila pritisak. Suđenje je bilo onako kako je bilo, jako tendenciozno, bio sam iznenađen. Ja sam u jednom trenutku, da bih promenio kriterijum povukao ekipu. Za to se daje tehnička i nastavlja se utakmica. Nama je rečeno 15 minuta, ja sam to iskoristio i vratio se sa ekipom. Mi smo se vratili sa koncentracijom i sudije su se upristojile“, kaže Vujošević.

Samo u njemu karakterističnom stilu, trener crno-belih otkrio je ko, prema njegovom viđenju stvari, vrši pritisak na arbitre:

„Tretman koji ima Crvena zvezda, pre svega što je brat tu u klubu…on obezbeđuje finansijska sredstva i Napredna stranka je direktno uticala na delegiranje komesarijata sudija. To je jasan signal sudijama kako treba da se ponašaju“, podvukao je Vujošević.

 Upitan da bliže objasni stvari, Vujošević je kazao da pod terminom „brat“ ne smatra na Nebojšu Čovića, već na premijera Srbije, Aleksandra Vučića.

 „Zvezdina snaga ne ide od Čovića. On radi svoj posao, trudi se. On nema tu snagu da izazove incidente. Vučić kaže da je neko oko terena kriv za incidente, a ko to? On?“,

zaključio je strateg crno-belih uz opasku da „poveljom ujedinjenih nacija ima pravo na svoje mišljenje“.

 

 


hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Covek nikada ne zna da stane. Pukotina zestoka, a vi novinari samo njemu posvacujte paznju, koji se ponasa kao malo dete, koje kada vidi da mu se posvecuje paznja onda postaje jos gore, i mora da bude u centru paznje posto- poto, samo sto malo dete nije zlobno, ne sije mrznju za razliku od ovog.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter