0
Košarka

Uertas košem u poslednjoj sekundi odveo Barsu u finale

Objavljeno: 15.06.14 u 21:07

Košarkaši Barselone uspeli su da se plasiraju u finale plej-ofa Endesa lige pošto su u petom, odlučujućem, meču polufinalne serije na gostujućem terenu savladali Valensiju sa 77:75 (18:20, 16:23, 27:14, 16:18).

valensija-barsa

Gostima je bila dovoljna samo jedna dobra četvrtina odnosno posle devet poena minusa nakon prvog poluvremena Katalonci su u trećem periodu napravili potpuni preokret nakon čega su oni kontrolisali rezultat.

Međutim, na 6,8 sekundi pre kraja iz trećeg napada Valensije Romejn Sato je izjednačio na 75:75 i tada se pretpostavljalo da će se igrati dodatnih pet minuta, ali je muk u hali zavladao kada je Brazilac Marselinjo Uertas posle neverovatnog solo prodora u poslednjoj sekundi probacio loptu kroz obruč za veliki trijumf Barselone koja će u finalu igrati protiv Reala.

Uertas je ujedno bio i najefikasniji akter meča sa 22 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Doelman sa 18 poena. Srpski reprezentativac Vladimir Lučić se nije proslavio pošto je promašio svih šest šuteva odnosno završio je meč bez poena.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter