0
Fudbal

„Slonovi“ preokretom do pobede nad Japanom (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.14 u 08:22

U drugoj utakmici C grupe na Svetskom prvenstvu u Brazilu, Obala Slonovače je sa 2:1 savladala Japan, iako su „samuraji“ vodili od 16. minuta pogotkom Honde. Trijumf Afrikancima doneli su Boni i Žervinjo u 64. odnosno 66. minutu.

drogba-obala-slonovace

Zemlja izlazećeg sunca do vođstva je stigla u 16. minutu, kada je posle dodavanja Nagatoma, vezista Milana Honda evrogolom savladao nemoćnog Berija.

Ipak, rani pogodak Japana nije sputao četu Sandora Lamušija, Obala Slonovače je „plela“ mrežu oko gola protivnika što joj se isplatilo u 64. minutu, kada je Orir poslao sjajan centaršut sa desnog krila, a najviši u skoku i precizan bio Boni.

Orir je sasvim zasluženo poneo epitet junaka meča, pošto je samo dva minuta posle asistencije kod prvog gola, još jednom uputio fenomenalan centaršut, a ovoga puta Žervinjo u padu šutirao glavom i po drugi put naterao golmana Japana Kavašimu da vadi loptu iz mreže.

U prvoj utakmici C grupe Kolumbija je sa ubedljivih 3:0 deklasirala nemoćnu Grčku.

hotsport.rs – D. N.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter