0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda stotkom do finala (VIDEO)

Objavljeno: 11.06.14 u 21:48

Košarkaši Crvene zvezde su drugi finalisti plej-ofa Košarkaške lige Srbije poštom su u drugom polufinalnom meču kao gost savladali Mega Vizuru sa 101:95 (26:25, 22:26, 25:15, 28:29) pa će o tituli odlučivati u dvoboju sa najvećim rivalom – Partizanom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mladi tim Dejana Milojevića, pojačan u večerašnjem meču Vasom Micićem i nemanjom Dangubićem, bio je bolji rival u prvom poluvremenu. Međutim, samo 10 minuta nešto bolje u trećem periodu bili su dovoljni Crvenoj zvezdi da stekne osetniju predsnot koju je umela da sačuva do samog kraja.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je raško Katić sa 26 poena, a odlični su bili i Nelson sa 22 i Dženkins sa 21 poenom. Na drugoj strani veličković je ubacio 23, a Varda 20 poena.

Prvi finalni meč u kojem će nominalno Partizan ugostiti Crvenu zvezdu u Pioniru je na programu već u subotu

Tok meča:

4/4 – Poslednji pravi priključak Mega vizura je imala početkom poslednje deonice kada je prišla na samo jedan poen zaostatka (76:77), ali je u nastavku tog perioda Crvena zvezda na suvi kkvalitet i iskustvo uspela rutinski da dođe do pobede.

3/4 – Čim je Crvena zvezda zaigrala nešto ozbiljnije u odbrani to joj je odmah donelo i rezultat pa je uz solidan napad tim Dejana Radonjića uspeo da dobije treći period sa 10 poena razlike odnosno u poslednju deonicu je ušao sa +7 (73:66). Najzaslužniji za veliki preokret crveno*-belih bio je Raško Katić koji je već sada na učinku od 22 poena.

2/4 – Mega Vizura je na veliki odmor otišla sa tri poena prednsoti (51:48), a to vođstvo je moglo da bude i veće s obzirom da su izabranici Dejana Milojevića u 16. minutu imali rezultat 49:40. Usledila je serija Zvezde od 8:0 pa je ponovo uhvtila rezultatski priključak nakon što je stekla zaostatak kada je njene igrače stao šut za tri poena.

U domaćem timu briljiraju najiskusniji igrači Novica Veličković koji je ubacio 16 poena i Ratko Varda koji je dodao 14. Na drugoj strani po 12 poena postigli su Dženskins i Katić.

1/4 – U više nego efikasnoj prvoj četvrtini u kojoj je viđen čak 51 poena na kraju je Crvena zvezda stekla minimalno vođstvo (26:25) iako je tokom svih 10 minuta bila u prednosti od tri do pet poena. Blažič je najefikasniji sa osam poena, dok je na drugoj strani veličković ubacio šest, ali ovaj deo meča obeležio je mladi jokić trojkom u poslednjoj sekundi skok šutem iz kruga na centru.

Dugi polufinalni duel plej-ofa u kojem se sastaju Mega Vizura i Crvena zvezda na programu je večeras od 20.00 sati. favorit su svakako crveno-beli koji vode u seriji sa 1:0, ali ne bi trebalo zaboraviti da je tim Dejana Milojevića u ligaškom delu takmičenja uspela da savlada jednom tim sa Malog Kalemegdana.

Pored toga domaćin će biti jači u odnosu na prvi polufinalni meč pošto se u ekipu vraćaju vasilije Micić i Nemanja Dangubić tako da će tim Dejana Milojevića imati daleko teži zadatak da ostvari novi trijumf.

Prvi finalista je već poznat pošto je Partizan u dva meča uspeo da eliminiše kragujevački Radnički koji se pokazao kao nedorastao protivnik crno-belima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter