0
Ostali sportovi

Šestostruka olimpijska šampionka slomila kičmu!

Objavljeno: 10.06.14 u 19:32

Bila je najbolja, do pojave Majkla Felpsa. Šestostruka olimpijska šampionka Ejmi Van Dajken (46) doživela je tešku povredu kičme u nesreći koju je imala u petak. Van Dajkenova je odmah posle nesreće lekarskim ekipama koje su došle da joj pomognu rekla da ne oseća noge.

Nekadašnja plivačica, koja se posle povlačenja udala za bivšeg igrača Denver Bronkosa, odmah posle nesreće je prebačena u bolnicu, gde je operisana i kičma joj je stabilizovana.

Ejmi-600-20120719040743

Iz bolnice u kojoj je smeštena nisu dali više detalja o njenim povredama, ali su istakli da je ona u dobrom stanju. Njena porodica je objavila saopštenje u kojem se ističe da joj je u nesreći presečen pršljen T11, a da joj je on umalo probio aortu.

Prema policijskom izveštaju, Van Dajkenova je vozilom zakačila ivičnjak na parkingu jednog restorana,  a potom je pala dva metra niz liticu. Bivša američka plivačica je pronađena na zemlji pored vozila i bila je bez svesti. U trenutku nesreće ona nije nocila kacigu.

Van Dajkenova je bila zvezda Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine, gde je postala prva američka sportiskinja koja je na jednim igrama osvojila četiri zlata. Bila je najbolja na 50 metara slobodno, 100 metara delfin, kao i u štafetama 4×100 slobodno i 4×100 mešovito. Četiri godine kasnije, u Sidneju, osvojila je još dva zlata, u štafetama, pre nego što se povukla iz plivanja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter