0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Metalac se nije žalio na odluku o ponavljanju meča, a ekipa na odmoru

Objavljeno: 09.06.14 u 18:10

Predsednik Takmičarske komisije FSS Blagoje Milošević rekao je da se Metalac nije žalio na odluku da se ponovi revanš meč baraža sa Radom za popunu Superlige. U prvoj utakmici nije bilo golova, a revanš utakmica na stadionu Čukaričkog je prekinuta u 49. minutu pri vođstvu beogradskog tima od 1:0 zbog suzavca na tribini na kojoj su bili navijači Rada.

„Takmičarska komisija je donela odluku – da se meč igra u četvrtak. Mi nemamo potpunu informaciju o tome da Metalac neće igrati. Videli smo u medijima, a za nas to nije merodavna informacija. Najavili su žalbu, ali ona nije stigla do pre dva sata. Mogu da se žale, a o toj žalbi će se odlučivati po hitnom postupku“, rekao je Milošević agenciji Beta.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Takmičarska komisija FSS je donela jednoglasnu odluku da Rad i Metalac odigraju novu utakmicu u baražu u četvrtak od 19.00 na stadionu Čukaričkog.

„Klub ima prava da bira da li hoće da igra ili ne. Ako ne izadju na teren, pravilnik je jasan – utakmica će biti registrovana službenim rezultatom u korist Rada. Mi samo primenjujemo pravila FŠ, a pošto je ovo nastavak prvenstva važe ista pravila kao i u prvenstvu“, dodao je Blagoje.

Upravni odbor Metalca je potom saopštio da taj klub neće igrati ponovljeni meč, a trener Aleksandar Janjić je raspustio ekipu.

„To je jedan od težih prekršaja. Ja razumem stranu koja gubi i nezadovoljstvo, ali ta reakcija je neprimerena… Mi ćemo sprovesti sve pripreme za utakmicu, a ako ne dođu disciplinska komisija će dalje odlučivati. Pored novčane kazne, Metalac može biti kažnjen i oduzimanjem i do devet bodova u sledećem prvenstvu“, rekao je Milošević.

RAD-METALAC_08 (1)

Trener Metalca Aleksandar Janjić rekao je da nema informacije o tome da li će se klub žaliti.

„Nemam nikakvih informacija o žalbi. Mi smo se raspustili u petak, igrači su na odmoru i ja sam otišao iz Milanovca“, kazao je Janjić agenciji Beta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter