0
Tenis

Ivana Jorović: Želim da osvojim Gren slem i ostanem prva na listi (VIDEO), (FOTO)

Objavljeno: 09.06.14 u 16:15

Finalistkinja Rolan Garosa Ivana Jorović (17),  koja zauzima prvo mesto na svetskoj listi, izjavila je da su joj sada prioritet Vimbldon i US Open. Mlada Čačanka je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske u subotu izgubila od Ruskinje Darije Kasatkine sa 2:1 u setovima.

JOROVIC IVANA_02

„Glavni cilj nam je ove sezone osvajanje jednog gren slema i prvo mesto na listi. Ovaj drugi deo plana smo ostvarili, ostalo je još da pokušam da dodjem do titule na Vimbldonu, ili US Openu“, rekla je Jorović.

Ipak, borbenošću i visokim nivoom teniskog znanja potvrdila je da se nastavlja niz srpskih teniskih bisera. Do sada je osvojila četiri profi titule – jedan Fjučers sa 15 i tri sa 16 godina. Srpska teniserka je naglasila da su joj najveći uzori Novak Đoković, Jelena Janković i Ana Ivanović.

„Kao dete sam volela da gledam Moniku Seleš i Ameli Morezmo, a sada su mi uzori Novak, Jelena i Ana. Kod njih mi se najviše svidja činjenica da se nikada ne predaju. Upravo to je ono čemu i ja težim“, rekla je Jorović.

JOROVIC IVANA_04

Jorovićeva, inače odlična ucenica Trgovačke škole u Ccačku, koja je pre tri godine osvojila titulu prvaka sveta u ekipnoj konkurenciji, u septembru prelazi u seniorsku konkurenciju i započinje uspon na WTA listi.

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Toplica Spasojević istakao je da je Jorovićeva „novi budući šampion srpskog tenisa“.

JOROVIC IVANA_01

Počasni član TSS Radmilo Armenulić duhovito je ocenio – pošto je tokom konferencije za štampu sa stola slučajno pao tanjir koji je srpska teniserka dobila na Rolan Garosu, da je „i ovo signal da Ivana sada stremi višim ciljevima i da joj očigledno, više nije dovoljno samo drugo mesto“.

Trener Marko Đoković je otkrio da je glavno oružje mlade teniserke eksplozivnost i brzina i da je preostalo da se još radi na njenoj mentalnoij snazi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter