0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Zvezda povela u seriji protiv Mege (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.06.14 u 21:45

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su prvu pobedu u polufinalnoj seriji plej-ofa koju su započeli večeras duelom sa Mega vizurom od 81:70 (24:17, 19:17, 19:19, 19:17) pred u meču odigranom pred oko 3.500 gledalaca u beogradskoj hali Pionir.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su do ključne prednosti došli u drugoj polovini prve četvrtine (24:17) koju su potom lagano povećavali, ali ne previše tako da je Mega Vizura sve vreme držala korak bez prilike da ozbiljnije ugrozi predsnot domaće ekipe.

Dvocifren učinak u domaćem timu imali su Branko Lazić koji je svih 14 poena ubacio u prvom poluvremenu, zatim demarkus Nelson sa 13 i Čarls Dženkins sa 12 poena. Na drugoj stani Varda je ubacio 20, a Nenad Miljenović 17 poena, ali nisu imali pravu podršku saigrača.

Naredni meč ove dve ekipe na programu je u sredu u novobeogradskoj Hali sportova.

Tok meča:

4/4 – Iako su sve vreme imali rezultatski priključak gosti nisu uspeli ozbiljnije da ugroze crveno-bele koji su na kraju trijumfovali dvocifrenom razlikom (81:70) zabeleživši tako prvu pobedu u ovoj polufinalnoj seriji.

3/4 – Treći period završen je rezultatom 19:19 što znači da se u poslednju deonicu ulazi sa devet poena prednosti za Crvenu zvezdu koja nikako ne uspeva da prelomi meč odnosno gosti iz Zemuna svaki put uspevaju da se vrate u igru.

2/4 – Na veliki odmor Crvena zvezda je otišla sa devet poena predsnoti iako je u nekoliko navrata imala i dvocifrenu prednost (40:29, 43:32), ali su izabranici Dejana Milojevića iako bez Vase Micića i Nemanje Dangubića u timu uspeli da koliko toliko sačuvaju priključak odnosno šansu da naprave preokret u drugom poluvremenu. Branko Lazić je nastavio da zasipa koš gostiju i u drugom periodu pa je došao do cifre od 14 poena (4/5 trojke), a sa druge strane dvocifren je Varda sa 12 poena.

1/4 – Nakon uvodnih 10 minuta Crveno beli su stekli sedam poena prednosti i to pre svega zbog dobre igre Branka Lazića koji je uz redovno dobro obavljene zadatke u odbrani i u napadu bio više nego solidan pošto je ubacio osam poena. Pored njega istakao se i Nelson sa pet poena, dok je na drugoj strani bolje od ostalih utakmicu otvorio Ratko Varda sa osam poena.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure igraju u od 20 časova u Pioniru prvi meč polufinalne serije plej ofa Superlige Srbije.

Drugi meč na programu je u sredu u Hali sportova u isto vreme.

Plasman u finale Superlige obezbediće ekipe koje prve dođu do dve pobede. Ukoliko bude potrebno, treće utakmice biće odigrane 13. ili 14. juna.

Ulaz na ovaj meč je slobodan, ali je neophodno preuzeti besplatne ulaznice. Navijači mogu da preuzmu besplatne karte na blagajnama hale Pionir od 17 sati pa do početka utakmice.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter