0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

Belami u igračkoj penziji, započinje trenersku karijeru

Objavljeno: 23.05.14 u 09:53

Bivši napadač Mančester Sitija i Liverpula Kreg Belami objavio je da završava karijeru.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Tridesetčetvorogodišnji Velšanin poslednje dve sezone proveo je u dresu Kardifa, kluba iz rodnog grada, a signal da okonča uspešnu 17-godišnju karijeru bilo je ispadanje Kardifa iz Premijer lige.

„Razmišljao sam poslednjih par godina o povlačenju. Međutim, došlo je vreme da kažem dosta, tome su doprinele i česte povrede, samo sam poslušao svoje telo. Najviše mi je značilo što sam sa svojim Kardifom igrao u Premijer ligi“, rekao je Belami.

Taj fudbaler, koji je još branio boje Seltika, Njukasla, Vest Hema, Noriča Blekburna i Koventrija, odigrao je za reprezentaciju Velsa 78 utakmica i postigao 19 golova.

Posle igračke karijere, planira da se u naredne dve godine posveti ulasku u menadžerske vode, a san mu je i da jednog dana postane selektor Velsa.

„Prvo sam informisao Ole Gunara Solskjera da se opraštam od igranja fudbala i razumeo je. Želeo sam da igram jer je to najlepše što možete da poželite, ali teško je prolaziti kroz bol opet, buditi se sa tim osećajem. Mogao sam da odem u Ameriku, imao sam ponude i iz Engleske, ne bi bilo fer“, rekao je Belami, poručivši da mu je cilj dobijanje Pro licence.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter