0
Evropske lige

Van Gal i zvanično na klupi Junajteda

Objavljeno: 19.05.14 u 16:10

Fudbalski klub Mančester junajted potvrdio je da će holandski stručnjak Luj van Gal preuzeti klupu ekipe za narednu sezonu. 

van-gal-prst

On stiže kao zamena za Dejvida Mojsa koji je otpušten posle manje od godinu dana zbog serije loših rezultata. Van Gal je sa Junajtedom potpisao trogodišnji ugovor.

“Oduvek sam želeo da radim u Premijer ligi. Veoma sam ponosan, jer ću voditi Mančester Junajted, najveći klub na svetu. Gostovao sam na Old Trafordu i znam kakva atmosfera zna da bude ovde, kao i da su navijač veoma strastveni i poznaju fudbal. Klub i ja imamo velike ambicije, ubeđen sam da ćemo zajedno napravati istoriju“, rekao je Van Gal.

Njemu će asistirati privremeni mendažer Rajan Gigs, koji je preuzeo ekipu nakon odlaska Dejvida Mojesa kao i Frans Hoek i Marsel But.

“Oduševljen sam što ću imati priliku da sarađujemo. Van Gal je trener svetske klase i znam da ću dosta toga moći da naučim od njega. Junajted je uvek bio veliki deo mog života i zadovoljan sam što ćemo i dalje biti zajedno“, rekao je Gigs.

Van Gal je tokom karijere vodio Ajaks, Barselonu, AZ Alkmar i Bajern iz Minhena, a selektor Holandije je od 2012. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter