0
Fudbal

FIFA pozdravila odluku, Šimunićev advokat u neverici

Objavljeno: 12.05.14 u 17:09

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pozdravila je danas odluku Suda za arbitražu u sportu (CAS) da potvrdi kaznu hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću koji zbog izvikivanja ustaškog pozdrava „Za dom spremni“ neće igrati na Mundijalu u Brazilu. 

simunic-mikrofon

„FIFA pozdravlja odluku Suda koji je potpuno potvrdio odluku Didsciplinske komisije od 12. decembra 2013. kojom je Šimunić suspendovan na deset mečeva, a zabranjen mu je pristup stadionima na tim utakmicama. Prvi mečevi suspenzije biće odigrani na Mundijalu u Braziklu“, kaže se u saopštenju FIFA.

FIFA je saopštila da je CAS ovom presudom „dao jasnu i jaku podršku naporima FIFA da iskoreni rasizam u fudbalu“.

S druge strane, oglasio se i Šimunićev advokat Davor Prtenjača koji je ostao u neverici nakon ovakve presude.

Nije mi jasno kako su mogli da donesu tu odluku… Pogotovo zato što je argumentacija slovenačkog profesora Bože Repea, koji je svedočio za Fifu, ekspresno pala… Kad smo krenuli u ispitivanje svedoka sudija nas je brzo zaustavio zato što je video da svedok nije verodostojan“, rekao je Prtenjača za hrvatski Jutarnji list.

Istovremeno, iz hrvatske stižu glasine da će se Šimunićeva odbrana obratiti i Vrhovnom sudu Švajcarske.

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter