2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda pregrmela i Užice, crveno-beli na korak od titule! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.14 u 19:19

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Slobode rezultatom 2:0 (2:0) i napravili veliki korak ka osvajanju titule. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su zasluženo došli do pobede golovima Milijaša u četvrtom i Pečnika u 39. minutu. Domaći su propustili dve velike prilike u prvom delu igre preko Galvaa i Okuna.

Crvena zvezda će postati novi šampion ukoliko u narednom kolu na svom stadionu pobedi OFK Beograd, dok Slobodi predstoji paklena borba za opstanak pošto sa 27 bodova zauzimaju mesto koje vodi u baraž. Ispod nje su samo Javor sa dva i Rad sa bodom manje.

Jelen Superliga, 28. kolo: 

subota:
Novi Pazar – Čukarički 0:0
OFK Beograd – Napredak 2:0

(Čavrić 4p, Jovanović 63)

Rad – Donji Srem 0:0

Radnički Kragujevac – Javor 3:3
(Petrović 60, Knežević 75, Adamović 90 – Ivelja 8, Veselinović 59, Milošković 87)

Sloboda – Crvena zvezda 0:1
(Milijaš 4, Pečnik 39)
19.00 Radnički Niš – Spartak
20.00 Partizan – Voždovac 
20.00 Vojvodina – Jagodina 

Tok meča:

90′ Terzić dobro prolazi po desnoj strani, ulazi u šesnaesterac, ali odbrana crveno-belih izbacuje loptu u korner.

88‘ Poslednja izmena u timu Zvezde, Petković menja Lazovića.

86′ Na drugoj strani, Maksimović takođe pokušava da iznenadi Bajkovića iz slobodnog udarca, ali šutira preko gola.

83‘ Tempo utakmice je znatno opao, bez šansi ni na jednoj strani. Milijaš pokušava solidno iz slobodnog udarca, ali bez promene rezultata.

75′ Druga izmena u gostujućem taboru, povređenog Ninkovića zamenio je Vukan Savićević.

66′ Prvi udarac Užičana u okvir gola u drugom delu igre, Žeravica šutira solidno sa dvadesetak metara, ali Bajković hvata živu loptu.

62′ Prva izmena u Crvenoj zvezdi, Gogić menja Kasalicu, što znači da će crveno-beli igrati samo sa jednim isturenim napadačem.

55‘ Domaći uspostavljaju kontrolu na sredini terena, ali teško dolaze do opasne zone pred golom. Ipak, posle deset minuta nastavka ponovo je zapretio Galvao, ali je šutirao pored gola.

50′ Crveno-beli i u nastavku igraju ofanzivno iako imaju dva gola prednosti. Milijaš je najpre šutirao pored gola, a potom je izblokiran Pečnikov udarac sa 16 metara.

45′ Poluvreme. Crveno-beli vode sa 2:0, a domaći su glavni krivci za takav rezultat pošto su promašili dve stopostotne prilike.

44′ Druga velika šansa za domaće, nakon akcije po levom boku, Galvao je ostao sam na petercu, ali je promašio prazan gol šutirajući daleko iznad prečke.

39′ GOOOOOOOL! Pečnik pogađa za 0:2! Posle nekoliko minuta bez uzbuđenja, Pečnik je sa 23 metra preciznim udarcem pogodio sam ugao nemoćnog Rankovića.

31′ Nova šansa za goste, Mrđe glavom šutira, ali njegov udarac zaustavlja Ranković.

28‘ Dva opasna kornera Zvezde, ali je odbrana domaćih u oba navrata nekako uspela da izbaci lotu daleko od gola. Zvezda dominira i drži lotu u svojim nogama, a borba se uglavnom vodi na sredini terena.

21‘ Već u sledećem napadu domaći su pripretili preko desnog krila, ali je centaršut ka usamljenom Žeravici bio neprecizan.

19‘ Opasna situacija ispred gola Slobode, nakon greške odbrane domaćih, lopta je umalo došla do usamljenog Mrđe, ali je u poslednjem trenutku ispred njega intervenisao Raković.

13‘ Kakva šansa za Slobodu, Galvao se odlično oslobodio čuvara, ali je u poslednjem trenutku ispred njega intervenisao Ninković i izbio loptu u korner.

11′ Zvezda ponovo u šansi, posle akcije po desnom boku, Lazović je centrirao, ali je odbrana Slobode dobro intervenisala.

4′ GOOOOOOOOL! Milijaš iz slobodnog udarca sa 18 metara pogađa desni ugao snažnim udarcem kroz živi zid.

Stadion: Gradski u Užicu
Sudija: Danilo Grujić

Sastavi:

Sloboda: Ranković, Terzić, Raković, Lovrić, Gojković, Peči, Knežević, Maksimović, Žeravica, Okuno, Tijago. 

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Mrđa, Kasalica. 

Crveno-belima je u preostala tri kola neophodno šest bodova, ukoliko Partizan zabeleži sve tri pobede, kako bi posle punih šest godina vratili titulu na Marakanu, a prvi korak ka tom cilju bi bila eventualna pobeda na Begluku.

„I nama i Slobodi je predstojeća utakmica biti ili ne biti, to je činjenica, svi se borimo za svoje ciljeve i svako se nada najboljem. Moramo da budemo strpljivi, da ne gubimo glavu i da iskoristimo sve što nam se ponudi“ – rekao je u najavi ovog meča trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović.

Klub iz Užica je tokom nedelje zapretio da će zbog određenih neregularnosti istupiti iz lige, samim tim ne bi bio odigran meč protiv Crvene zvezde, ali je na kraju pobedio razum pa će prvenstvo Srbije biti završeno. Ipak, Užičani ulogu favorita prepuštaju gostima iz Beograda iako su često umeli da ih namuče na svom terenu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter