in , ,

Ana Bajić donela Srbiji prvu medalju na EP

Reprezentativka Srbije u tekvondu Ana Bajić osvojila je danas bronzanu medalju u kategoriji do 73 kilograma na Evropskom prvenstvu u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. 

Ana Bajic

Ona je u prvom kolu bila bolja od Nemice Katarine Vajs 7:3, dok je u borbi za medalju savladala Francuskinju Gledis Epangue sa 9:6. Ipak, u polufinalu Britanka Bjanka Walkden bila je uspešnija sa 6:0.

Ovo je za Bajićevu druga medalja na nekom velikom seniorskom takmičenju, pošto je prošle godine osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u Meksiku.

„Nije bilo lako doći do medalje, moglo je da bude ali sam zadovoljna. Želim da se zahvalim svim trenerima reprezentacije, psihologu, doktorki i fizioterapeutu, a najviše mom klupskom treneru Darku Kukiću. Oni su stalno bili uz mene. Hvala i Olimpijskom komitetu Srbije koji nam je omogućio odlazak na EP“, rekla je Bojićeva posle osvajanja medalje.

Dragan Jović, trener seniorskog tima, zadovoljan je dosadašnjim uspehom, ali je uveren da je moglo više medalja da se osvoji u prethodna dva dana.

Drugog dana Miloš Gladović (do 58 kg) na startu je bio bolji od Bugarina Georga Rumena sa 22:4, ali ga je u u drugoj borbi zaustavio Turčin Firat Pozan sa 9:4. Ivana Ćujić (do 49 kg) je izgubila borbu za medalju od trofejne Francuskinje Jasmine Azizez sa 1:0 na zlatan bod, dok je u prvom kolu, takođe na zlatan bod, bila bolja od Finkinje Tanje Pasanan.

Đorđe Marčetić (do 87 kg) osvojio je peto mesto na EP, poražen je u četvrtfinalu od Britanca Lutala Muhameda sa 10:4, a na startu je bio bolji od Nemca Aleksandra Bačmena sa 6:5.

Sutra, trećeg dana EP na tatami izlaze MilicaMandi 73 kg) koja je naprethodnom šampionatu osvojila srebro. Osim nje, boriće se i Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Nikola Vučković (do 63 kg) i Stojan Rabijac (do 80 kg).

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kakav Dani Alveš – Ibrahimović jede kikiriki usred tekme! (VIDEO)

Londonski “pevac“ svađa Milan i Real