1
Košarka

FOTO: STARSPORT

Kad je teško Simonović, Zvezda stigla -15 za čelo Superlige (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 30.04.14 u 20:50

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u derbiju Partizan sa 75:72 i tako se osamili na čelu Superlige sa pet pobeda bez poraza. Za crno-bele ovo je prvi izgubljeni meč ove sezone u domaćoj Superligi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zvezda je odigrala sjajno drugo poluvreme, pošto je nadoknadila zaostatak od 15 razlike sa poluvremena. U odlučujućim trenucima odličnu rolu imali su Simonović i Blažič, koji su bili tvorci preokreta.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Pavlović sa 20 poena, Milutinov je ubacio 13, a Lovernj 10. Bertans je postigao jedan manje.

U pobedničkom timu Radenović je dao 17, Marjanović 15 uz 9 skokova, Blažič 11, a kapiten Simonović 10.

TOK UTAKMICE:

4/4 – Prva dva minuta u četvrtoj četvrtini obeležilo je dosta faulova i prilična konfuzija u igri obe ekipe. Razlika je varirala između tri i pet poena. Trojkom Simonovića i poenima Nelsona na polovini poslednje deonice Zvezda nakon dugo vremena dolazi do potpunog egala 61:61. Bogdanović je ubacio trojku za malu prednost Partizana, ali je uzvratio Blažič trojkom, pa potom i pogotkom uz dodatno bacanje za 71:70 za Zvezdu. U poslednjem minutu Zvezda nije iskoristila napad, a potom Bertans nije ubacio dva šuta. Simonović je ubacio trojku na 18 sekundi do kraja za 74:70. Nisu pogodili Tepić i Bertans i Zvezda eje ostvarila i petu pobedu.

3/4 – Serijom od 7:0 Zvezda započinje drugo poluvreme, a Vujošević traži tajm aut nakon samo dva minuta. Tri minuta crno-beli bili su bez pogotka, a serija crveno-belih se produžila na 9:0. Potom je seriju prekinuo Aleksandar Pavlović, a nakon mini serije od 4:0 Partizana i Radonjić je tražio tajm aut. Koš za koš igralo se sredinom deonice, a Partizan je održavao razliku na oko pet poena. Strasti su se malo zakuvale, pa su tehinčke dobili Dragićević i Bertans. Dugo je na semaforu stajalo 53:48, Zvezda je pojačala agresivnost u odbrani i istopila razliku Partizana, a košem u poslednjim sekundama Katića pred četvrti period bilo je 53:50. 22:10 dobili su crveno-beli treći period.

2/4 – Za dva minuta u drugoj deonici poene je postigao samo Partizan i to dva, pa je na 22:16 Dejan Radonjić tražio tajm aut. Veliki problem Zvezdi zadavala je zona Partizana 1-3-1, pa je gostima u dva navrata istekao napad, a sa druge strane Pavlović je bio nerešiva enigma, pa su domaći došli do dvocifrene prednosti 27:16 nakon četiri minuta igre. Na kratko je Radenović vratio Zvezdu u utakmicu prvom trojkom crveno-belih iz 10. pokušaja, ali je zonska odbrana nastavila da bude velika prepreka za Zvezdu, kao i odlična partija Pavlovića, koji je ubacio 14 poena za isto toliko minuta u igri. Bezidejnost u igri Zvezde donela je crno-belima na kraju prvog poluvremena 43:28.

1/4 – Partizan do prvih poena stiže preko centara Muslija i Lovernja, a Zvezda je uzvratila na isti način poenima Marjanovića i Radenovića. Izuzetno čvrsto su i jedni i drugi započeli utakmicu nedozvoljavajući lake poene protivnika, pa je polovinom deonice bilo 9:5 za crveno-bele koji su gosti na ovoj utakmici. Odgovor na odličnog Marjanovića sa jedne strane, bio je Saša Pavlović sa druge koji u finišu četvrtine donosi prednost Partizanu od 20:16.

Ono što je bilo i očekivano je da će treneri oba tima najaviti juriš na pobedu kako bi koliko toliko izvidali rane koje su im naneli hrvatski klubovi Cedevita i Cibona.

„Svaki derbi ima specifičan, samo za derbi karakterističan sjaj, važnost. Kako kada je u pitanju publika, samim tim i igrači, stručni štab. Ovaj igramo pred našom publikom. Trebalo bi da overimo prednost domaćeg terena, da sa velikom motivacijom i koncentracijom odigramo domaću ligu. Van toga što se uvek dešava u posebnim okolnostima, ovaj se dešava u kontekstu rezultata na fajnal-foru ABA lige, gde nijedan klub nije prošao u Evroligu. To na jedan način kod oba kluba povećava želju. Čini mi se da smo uspeli da se vratimo posle šoka koji smo doživeli u polufinalu, da ma koliko to bilo teško okrenemo poglede i koncentraciju na budućnost. Konkretno na večiti derbi. Nadam se da će ovaj meč proteći u dobroj igri, poštenom suđenju, sportskom navijanju za svoje ljubimce, za svoj klub i da će, nadam se, Partizan pobediti“ – rekao je u najavi ovog meča trener Partizana Duško Vujošević.

Nešto slično izjavio je i šef stručnog štaba Crvene zvezde Dejan Radonjić, koji je pored toga rekao da će i pored tek zalečenih povreda Ivan Radenović i raško Katić biti u timu.

„Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo. U ovim okolnostma važna je prednost domaćeg terena, ipak jako smo motivisani da pokažemo kako možemo da nastavimo sa partijama koje su nas krasile do meča sa Cibonom. Naravno, nadam se da na kraju sezone možemo da osvojimo titulu“ – poručio je crnogorski stručnjak.

U dva ovosezonska duela u Jadranskoj ligi obe pobede ostvarila je Crvena zvezda koja je najpre trijumfovala kao gost, a potom i pred svojim navijačima.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter