0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Stojanović: Zvezda uvek ide na pobedu; Milijaš: Prva meč lopta (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.14 u 13:05

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegova ekipa neće kalkulisati u 146. večitom derbiju sa Partizanom i igrati na bod, već isključivo na pobedu, koja bi crveno-bele dovela blizu osvajanje šampionske titule.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„Derbi je posebna utakmica, sa posebnim emocijama, svesni smo težine meča i kvaliteta protivnika, ali i šta ona nosi. Nadam se da ćemo ispuniti ono što se od nas očekuje. Zvezda uvek ima imperativ pobede, situacija je lakša zbog bodovnog salda, ali to ne menja činjenicu da idemo na pobedu“ – rekao je Stojanović na konferenciji za medije, prenosi agencija Tanjug.

Stojanović je istakao da očekuje agresivnu igru Partizana, koji će od početka krenuti napadački.

„Sigurno je da će im izostanak Ilića biti hendikep, on je vrhunski igrač, daje drugu dimenziju igri Partizana. U odličnoj je formi, ali isto tako mislim da Partizan ima dobrih alternativa za njega“ – rekao je Stojanović.

On je dodao da će Nigerijac Abiola Dauda sigurno propustiti derbi zbog povrede koju je zaradio na meču protiv Spartaka u Subotici.

„Postoji mnogo faktora koji će odlučiti derbi, mislim da će psihološki momenat biti presudan. Ovakve utakmice se dobijaju na svim delovima, ali i van terena. Ako to ispunimo, bićemo na dobrom putu. Ako uđemo u meč da hoćemo bod, teško ćemo ga osvojiti. Titula bi bila najveći uspeh u mojoj karijeri“ – rekao je Stojanović.

On je dodao da ima nedoumice oko sastava, koji će se suprostaviti Partizanu.

Kapiten crveno- belih Nenad Milijaš smatra da favorita u derbiju nema i da ekipe imaju pođednake šane.

„Ovo je najteža i najlepša utakmica u sezoni, na korak smo od cilja. Prva meč lopta, ali neće biti lako. Razmišljamo pozitivno, derbi može da odluči jedan detalj, kao i pojedinac. Lično voleo bih da to bude Darko Lazović. Mislim da imamo veći pritisak nego jesenas jer smo bliži tituli. Jeste da nam odgovara nerešen rezultat, ali niko od nas ne zna da igra tako“ – rekao je Milijaš.

Konferenciji je prisustvovao i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, koji je promovisao akciju „Stop mržnji“. Igrači oba tima će na sutrašnjoj utakmici na teren izaći sa majicama i porukom „Ne mržnji“.

„Nadam se da ova akcija neće biti poslednja, znamo koliko smo imali incidenata u poslednje vreme, ali želimo sutra da pokažemo svetu da smo sportska nacija“ – rekao je Peruničić.

Utakmica se igra sutra od 19 sati na stadionu u Humskoj.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter